Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Sports

"Sabres" bez Girgensona kļūst par līderi

© scanpix.ee

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons šonakt nepiedalījās Bufalo „Sabres” spēlē pret Detroitas „Red Wings”, kurā Bufalo komanda ilgā bullīšu sērijā izcīnīja uzvaru 3:2, turpinot savu uzvaru sēriju, kas ļāvusi komandai pakāpties uz pirmo vietu visas līgas kopvērtējumā.

Zemgum Girgensonam šī bija otrā izlaistā spēle šosezon. Salīdzinot ar iepriekšējā mača sastāvu, malā palika viņš un Neitans Beljū, bet laukumā devās uzbrucējs Remī Elijs un aizsargs Keisijs Nelsons. Treneris Fils Hauslijs pirms spēles apliecināja, ka abas pārmaiņas nav ar savainojumiem saistītas, taču daži spēlētāji esot bijuši ar sasitumiem un noguruši, tādēļ viņš vēlējies iesaistīt sastāvā svaigus puišus.

„Sabres” spēlē jau atkal ar vārtu guvumu izcēlās Džefs Skiners, kurš ar saviem sezonas 18. vārtiem atklāja rezultātu ceturtajā minūtē, realizējot vairākumu. Detroitai izdevās atspēlēties otrā perioda pirmajā minūtē, trāpot negaidītu metienu no asa leņķa, bet trešajā periodā abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem. Vispirms 48. minūtē Bufalo realizēja vēl vienu vairākumu, par ko parūpējās Tādžs Tompsons, bet 54. minūtē Detroita ar Entonija Mantas palīdzību atjaunoja neizšķirtu.

Uzvarētājs tika noskaidrots pēcspēles metienu sērijā, kurā abi vārtsargi palika sausā līdz piektajai kārtai, bet septītajā kārtā Detroitai savu iespēju neizmantoja Mihaels Rasmusens, kamēr „Sabres” rindās precīzs bija Sems Reinhārts. „Sabres” līdz ar to svinēja uzvaru 3:2, jau devīto reizi pēc kārtas atstājot maču uzvarētāju godā.

Tā ir „Sabres” garākā uzvaru sērija pēdējo 12 gadu laikā, un Bufalo komanda pietuvojusies tam, lai atkārtotu savu 2006. gadā sasniegto, kad tika uzvarēts desmit spēlēs pēc kārtas. Bufalo tagad sagaida neliels pārtraukums un pēc trim dienām savā laukumā būs jāuzņem Sanhosē „Sharks”.

Pēc šodienas spēļu beigām „Sabres” ar 34 punktiem 24 spēlēs ir nonākusi pilnīgi pretējā vietā nekā bija pagājušajā sezonā. Pirms pusgada „Sabres” pabeidza NHL regulāro sezonu pēdējā, 31., vietā, bet šobrīd pakāpusies uz visas līgas līderpozīcijām. Pa 33 punktiem ir Nešvilas un Tampabejas komandām, kuras gan aizvadījušas par vienu spēli mazāk. Šī ir pirmā reize kopš 2008. gada 23. oktobra, kad "Sabres" spēļu dienas noslēgumu ir sagaidījusi kā līgas līdervienība.