Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Sieviešu kērlinga izlase tiek uz pasaules čempionātu

© WCF / Richard Gray

Latvijas sieviešu kērlinga izlase ceturtdien Tallinā uzvarēja Eiropas čempionāta pēdējās kārtas cīņā un ne tikai saglabāja vietu A divīzijā uz nākamo gadu, bet arī trešo reizi vēsturē kvalificējās pasaules čempionātam. Svarīgu uzvaru pēdējā kārtā guva arī vīru izlase, bet tai vēl būs jāpacīnās par vietu B divīzijas izslēgšanas turnīrā.

Pēdējās divas pasaules čempionāta spēles Latvijai bija ar citām lejasgala vienībām. Trešdienas vakarā ar 7-4 tika pārspēta Čehijas izlase, bet ceturtdien vajadzēja spēlēt arī pret pēdējā vietā esošo Itāliju, kas tika uzvarēta ar 11-7. Mačā ar Itāliju regulāri komandas nopelnīja pa diviem vai pat trim punktiem, pēc sešiem endiem rezultātam esot 6-6. Septītajā endā Latvija ieguva vienu punktu, bet pēc tam astotajā pamanījās nopelnīt uzreiz četrus un praktiski tika garantēts panākums. Kaut devītajā endā itālietes vienu punktu atguva, ar to bija daudz par maz.

Panākums nozīmē, ka Latvija Eiropas čempionātu noslēgusi ar četrām uzvarām deviņās spēlēs, izcīnot sesto vietu, kas ir labākais rezultāts vēsturē. Līdz šim Latvijas dāmām labākais rezultāts bijis septītā vieta Eiropā, kamēr kungi reiz bija astotie.

Pasaules čempionātam kvalificējās mājiniece Dānija un vēl sešas labākās izlases, bet divas vājākās no desmit izlasēm izkritīs uz Eiropas čempionāta B divīziju. Latvijas dāmām Eiropas čempionāts ir noslēdzies, bet četras labākās izlases tagad sagaida pusfināls.

Latvijas sieviešu izlase pirmoreiz Eiropas čempionāta A divīzijā spēlēja 2010. gadā, bet līdz šim pēdējo reizi tajā sacentās 2014. gadā, kad arī bija līdz šim pēdējā vīru dalības reize. Pasaules čempionātā Latvijas dāmas spēlējušas 2013. gadā savās mājās un arī vienu gadu vēlāk.

Tikmēr Latvijas vīru izlase trešdien B divīzijas noslēdzošajā pamatturnīra mačā ar 11-8 uzvarēja Slovākiju. A apakšgrupā triumfēja visos septiņos mačos uzvarējusī Čehija, kamēr pa piecām uzvarām izcīnīja Spānija, Igaunija un Latvija, bet "play-off" turnīrā iekļūs vien divas no tām.