Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Girgensons un "Sabres" turpina uzvaru sēriju

© scanpix.ee

Zemgus Girgensona pārstāvētā NHL komanda Bufalo „Sabres” izcīnījusi jau sesto uzvaru pēc kārtas, šoreiz papildlaikā ar 5:4 pārspējot Pitsburgas „Penguins”. Līgas kopvērtējumā „Sabres” pakāpusies uz augsto ceturto vietu.

Zemgus Girgensons šodienas spēlē laukumā pavadīja 15:44 minūtes, gandrīz trīs minūtes spēlējot mazākumā. Girgensons punktus neguva, bet palīdzēja komandai ar četriem metieniem pa vārtiem, trim spēka paņēmieniem un vienu bloķētu metienu. Viņa lietderības koeficients šajā spēlē bija mīnus viens.

„Sabres” iepriekš bija aizvadījusi savu labāko spēļu posmu ilgā periodā, tiekot pie piecām uzvarām pēc kārtas. Šonakt likās, ka sērijai pienācis loģisks gals, jo, spēlējot izbraukumā pret spēcīgo „Penguins”, Bufalo komanda 25. minūtē nokļuva iedzinējos ar 1:4. „Penguins” šobrīd spēlē bez Sidnija Krosbija, bet pa diviem punktiem bija sakrājuši Jevgeņijs Malkins, Patriks Hornkvists un Taners Pīrsons.

Bufalo pirmos vārtus bija guvis jaunais Taidžs Tompsons, kuram tie bija pirmie vārti NHL, bet otrā perioda izskaņā no 1:4 atspēlēšanos uzsāka Zeks Bogosjans un Keisijs Nelsons, katrs iemetot pa vārtiem. „Sabres” neizšķirtu panāca 52. minūtē, kad veiksmīgi nospēlēja cits jaunais spēlētājs - Keisijs Mitelstads pēc „Penguins” neveiksmīgas iziešanas no zonas tika labā metiena pozīcijā un trāpīja zem pārliktņa.

Sekoja papildlaiks, kurā ātrajā uzbrukumā Bufalo komandai uzvaru atsena Džeks Aikels. Viņš izdarīja negaidītu plaukstas metienu, ko pretinieku vārtsargam, neizdevās tvert, un „Sabres” uzvarēja ar 5:4.

Bufalo turpinājusi savu uzvaru sēriju, kas tagad jau sasniegusi sešas uzvarētas spēles pēc kārtas. Jāpiemin, ka pilnīgi visas sešas uzvaras bijušas ar minimālu pārsvaru, bet nākamā spēle paredzēta pēc divām dienām pret „Flyers”. „Sabres” šobrīd pacēlusies uz ceturto vietu visā līgā, kas vēl pirms dažiem mēnešiem izklausītos kā rūgts joks. „Sabres” ir 28 punkti 21 spēlē.

Šodienas mačā pa diviem punktiem „Sabres” sastāvā guva Aikels, Bogosjans, Rasmuss Ristolainens un Kails Okposo, kamēr drafta pirmais numurs Rasmuss Dalīns bija vienīgais, kuram lietderības koeficients mīnus divi.