Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Silovam 14. vieta Pasaules kausa posma 1000 metru B divīzijā

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Latvijas vienīgais ātrslidotājs Haralds Silovs svētdien Japānā ieņēma 14. vietu sezonas pirmā Pasaules kausa posma B divīzijas sacensībās 1000 metru distancē.

Sacensībās starp potenciāli vājākajiem sportistiem, kas notiek atsevišķi no A divīzijas, uzvaru svinēja japānis Masaja Jamada, kurš finišēja pēc minūtes un 8,858 sekundēm. Savukārt Silovs viņam zaudēja 1,99 sekundes, paliekot 14. pozīcijā starp 29 sportistiem.

Kopumā posms Silovam neizvērtās veiksmīgs. Kā vēstīts, sestdien viņš bija desmitais masu starta finālā, kā arī palika pēdējā, 20. vietā 1500 metru distances A divīzijā. Paredzams, ka nākamajā etapā arī 1500 metros Silovam vajadzēs startēt vājākajā grupā.

Šogad Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Silovs guva ļoti augsto, ceturto, vietu 1500 metru distancē. Tikmēr 1000 metros viņš ierindojās 15. vietā, bet sev parocīgajā masu startā nedaudz kļūdījās stratēģijā un neiekļuva finālā. Viņš nesa Latvijas karogu olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā, darot to otro reizi karjerā, jo pirms astoņiem gadiem saņēma identisku iespēju arī Vankūverā.

Šobrīd Silovs nezina cik ilgi turpinās karjeru, nesolot, ka startēs Pekinas olimpiskajās spēlēs. Silovs saka, ka šobrīd nezina cik ilgi turpinās karjeru. "Nekādus konkrētus gadus neesmu nospraudis, tomēr man ir personīga ambīcija par pasaules čempionātiem. Vai startēšu četrus gadus man nav atbildes. Jāskatās no veselības viedokļa, finansiālā, ambīcijām, mērķiem, gribasspēka. Neesmu no tiem, kas darīs tikai darīšanas pēc. Pagājušajā sezonā pēc ilgiem laikiem atguvu sporta garšu. Tas arī bija galvenais iemesls lēmumam - jūtu, zinu, ka varu. Fiziskie rādītāji par to liecina," nesen sportists teica sarunā ar Sportacentrs.com.

Individuāli šosezon Silovs joprojām uzsvaru liks uz 1500 metriem un masu startu