Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Sports

Cipulis panāk papildlaiku, tomēr "Kurbads" zaudē

© hk kurbads

Otro zaudējumu Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) Kontinentālā kausa D grupā piedzīvoja Latvijas čempione "Kurbads", kas papildlaikā ar 3:4 piekāpās Kazahstānas labākajai komandai "Arlan". Lai iekļūtu tālāk, "Kurbadam" ne tikai jāuzvar "Lyon" rītdienas spēlē, bet arī jācer uz to, ka "Gomel" paklups gan šodien, gan rīt.

„Kurbads” uzsāka turnīru ar 2:6 pret Baltkrievijas kausa ieguvēju „Gomel”, kamēr „Arlan” pēcspēles metienu sērijā apspēlēja turnīra mājinieci, Artūra Mickeviča un Martina Lavrova pārstāvēto „Lyon”. Ja vakar rīdzinieki neveiksmīgi uzsāka pirmo trešdaļu un ielaida trīs vārtus pēc kārtas, tad šodien Aleksandra Macijevska vadītā komanda mača sākumā nospēlēja uzmanīgāk, un jau piektajā minūtē izvirzījās vadībā. Edmunds Augstkalns saņēma ripu pie apmales un piespēlēja Eliezeram Šerbatovam, kurš vienatnē izslidoja pret vārtsargu Ivanu Pološkovu un atklāja rezultātu - 1:0.

Tomēr Kazahstānas vienība panāca izlīdzinājumu vien 19 sekundes vēlāk, kad ar precīzu metienu atzīmējās Jevgeņijs Gevels - 1:1. Perioda vidū „Kurbads” palika mazākumā, kas tika veiksmīgi izturēts. Drīz „Kurbadam” izdevās labs pretuzbrukums, pēc Jura Upīša metiena vārtsargs nenoķēra ripu, bet tikai atvairīja, to savāca Edgars Brancis un iemeta vārtos - 2:1. Līdz pārtraukumam rīdzinieki aizvadīja vēl divas minūtes mazākumā, un „Arlan” bija tuvu lai panāktu neizšķirtu, bet lielisks rīdzinieku vārtos bija Uldis Čalpa, kurš atvairīja vairākus bīstamus metienus.

Pēc pārtraukuma „Kurbadam” parādījās pārsvars ātrumā, un rīdzinieki piespieda pretiniekus kļūdīties un pārkāpt noteikumus. Otrā perioda sākumā Latvijas čempionvienība minūtes garumā spēlēja piecatā pret trīs „Arlan” hokejistiem, tomēr vārtsargs Ivans Pološkovs bija uzdevumu augstumos. Arī trešdaļas pēdējā minūtē rīdzinieki spēlēja vairākumā, kas neliedza Kazahstānas komandas uzbrucējam Aleksandram Ņesterovam paātrināties, izlauzties starp diviem „Kurbada” hokejistiem, izslidot pret Čalpu un panākt 2:2.

Vēl pirms trešdaļas beigām Staņislavs Borovikovs laukuma centrā rupji nospēlēja pret Ēriku Žohovu, par ko saņēma 2+2 minūšu sodu, līdz ar ko arī pēdējo periodu „Kurbads” uzsāka vairākumā. Drīz pēc Borovikova iziešanas no noraidīto soliņa tajā virzienā devās vēl viens „Arlan” hokejists, bet rīdzinieku bija tuvu trešajiem ielaistiem vārtiem, kad divi pretinieku hokejisti aizskrēja bīstamā pretuzbrukumā. Astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām „Kurbada” kapteinis Edgars Brancis atstāja savu komandu mazākumā, „Arlan” 13 sekunžu laikā izspēlēja kombināciju, ko ar metienu no vārtu priekšas noslēdza Vladimirs Maļevičs - 3:2.

Rīdzinieku dzīvi krietni sarežģīja 5+20 minūšu noraidījums, ko saņēma Mārcis Zembergs divas minūtes pirms pamatlaika beigām. Tomēr vēl 20 sekundes vēlāk arī „Arlan” spēlētājs pārkāpa noteikumus, Aleksandrs Macijevskis pieprasīja 30 sekunžu pārtraukumu, nomainīja Čalpu pret piekto laukuma hokejistu, un spēlējot vairākumā Mārtiņš Cipulis no vārtu priekšas iebakstīja ripu vārtos - 3:3, kad palika spēlēt 24 sekundes.

Čalpa atgriezās vārtos, bet četras sekundes vēlāk „Kurbads” atkal palika mazākumā - par skaitliskā sastāva pārkāpumu. Pēc 60 minūtēm rezultāts bija neizšķirts, un mačs turpinājās papildlaikā. Overtaims ilga 2:40 minūtes, un visu šo laiku rīdzinieki spēlēja mazākumā. Lielisks vārtos bija Čalpa, tomēr Vladimirs Maļevičs ar tālo metienu izrāva uzvaru „Arlan” komandai - 4:3.

Līdz ar to „Kurbads” ieņem pēdējo vietu grupā ar vienu punktu divos mačos. Lai gan Aleksandra Macijevska komanda vēl nav zaudējusi cerības iekļūt tālāk, rīdziniekiem jācer, ka nākamajās divās spēlēs baltkrievu „Gomel” negūs nevienu punktu. Pēdējo spēli turnīrā „Kurbads” aizvadīs rītdien pret „Lyon”.

Kontinentālas kauss, D grupa, 17. novembris

Arlan - Kurbads 4:3 (1:2; 1:0; 1:1, 1:0)
Vārti: 5:12 Šerbatovs (Augstkalns, Homjakovs) 1:0, 5:31 Gevels (Zubrickis, Petrovs) 1:1, 15:46 Brancis (Upītis) 1:2, 39:05 Ņesterovs (maz.) 2:2, 52:33 Maļevičs (Gasnikovs, vair.) 3:2, 59:36 Cipulis 3:3, 62:40 Maļevičs (Jermolajevs, vair.) 4:3
Metieni: 43:36
Soda minūtes: 18:37
Vārtsargi: Ivans Pološkovs - Uldis Čalpa (līdz 58:46, no 59:36)

Turnīra tabula:

V. Komanda Sp. U UP ZP Z Vārti P-ti
1. Arlan 2 0 2 0 0 6:4 4
2. Gomel 1 1 0 0 0 6:2 3
3. Lyon 1 0 0 1 0 1:2 1
4. Kurbads 2 0 0 1 1 5:10 1