Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

"Kurbadam" 36 soda minūtes un 2:6 zaudējums

© f64

Latvijas hokeja čempione „Kurbads” cieta sakāvi Kontinentālā kausa D grupas turnīra pirmajā spēlē, zaudējot Baltkrievijas kausa ieguvējai „Gomel” ar 2:6. Ar diviem (1+1) punktiem rīdzinieku rindās atzīmējās Izraēlas hokejists Eliezers Šerbatovs.

No paša sākuma gandrīz tukšā arēnā bija labi dzirdami „Kurbada” atbalstītāji. Tomēr iniciatīva piederēja Baltkrievijas komandai - „Gomel” vairāk uzturējās uzbrukuma zonā un biežāk meta pa rīdzinieku vārtiem, un drīzumā izvirzījās vadībā. Baltkrievu kārtējais uzbrukums noslēdzās ar diviem metieniem - pirmo Uldis Čalpa atvairīja, bet ripu savāca Jevgeņijs Solomonovs, aizbrauca uz kreiso pusi un meta - 1:0. Turpinājums sekoja trīs minūtēm vēlāk - pēc uzvarēta iemetiena ripa nonāca pie aizsarga Mihaila Prusa, kura metiens no zilās līnijas ielidoja vārtos - 2:0.

Arī perioda turpinājumā „Gomel” izskatījās pārliecinošāk, un 15. minūtē izprovocēja „Kurbadu” uz noteikumu pārkāpumu, līdz ar ko Latvijas čempionvienība palika mazākumā. Vairākuma izspēlei Baltkrievijas kausa ieguvējai vajadzēja vienu minūti - Čalpa atvairīja metienu, pie ripas tika Pāvels Musijenko, kurš nemeta uzreiz, bet pārvietojās tālāk un piespēlēja uz vārtu priekšu, kur Andrejs Kolosovs pielika nūju, iemetot ripu tukšos vārtos - 3:0. Divas minūtes vēlāk uz noraidīto soliņa nonāca „Kurbada” jaunieguvums, Izraēlas hokejists Eliezers Šerbatovs, bet kad viņš bija ārā, tajā pašā virzienā devās rīdzinieku aizsargs Mārtiņš Gipters.

Pēc pārtraukuma rīdzinieki nopelnīja vairākumu, un Tomam Blukam ar metienu no tālās distances izdevās samazināt deficītu - 3:1, bet Šerbatovs tika pie pirmā punkta „Kurbada” rindas, asistējot Blukam. „Kurbads” uzreiz nopelnīja otro vairākumu, taču tas palika neizmantots. Sekoja divi pēc kārtas noraidījumi rīdzinieku sastāva, turklāt, ja Sprukta noraidījumu vēl varētu nosaukt par pamatotu, tad Juris Upītis saņēma divas minūtes par iemetiena procedūras pārkāpumu, kas gan protokolā tiek rakstīta kā spēles vilcināšana. Aleksandra Macijevska komanda veiksmīgi nospēlēja uzbrukuma zonā un pārtvēra ripu, Edgars Homjakovs no aizvārtnes piespēlēja Šerbatovam, kurš mazākumā panāca 3:2.

Tomēr „Kurbada” hokejisti turpināja pārkāpt noteikumus, un vienā brīdī uz noraidīto soliņa bija pat trīs rīdzinieki. „Gomel” saņēma lielisko iespēju spēlēt piecatā pret trīs pretiniekiem 1:24 minūšu garumā, un Andrejs Kolosovs ar metienu no tālās distances atjaunoja divu vārtu pārsvaru - 4:2. Arī pēc ceturtajiem ielaistiem vārtiem „Kurbads” pavadīja piecatā vien trīs minūtes - šoreiz 2+10 minūšu sodu par Kirila Kutcira iegrūšanu apmalē saņēma Toms Hartmanis.

Trešajā periodā rīdzinieki ielaida piektos vārtus. Kārtējo reizi „Kurbada” hokejisti nesavāca Čalpas atvairīto ripu, bet to izdarīja Nikolājs Suslo, kurš apspēlēja vārtsargu un panāca 5:2. Punktu pielika Jevgeņijs Huzejevs, kurš vienatnē izslidoja pret Čalpu un pēdējā sekundē iemeta sesto ripu - 6:2, ļaujot "Gomel" tikt pie pārliecinoša panākuma. Rītdien "Kurbads" aizvadīs otro spēli turnīrā, plkst. 15:30 tiekoties ar Kazahstānas labāko komandu - "Arlan". Lai saglabātu izredzes kvalificēties tālāk, rīdziniekiem der tikai uzvara.

Tikmēr šovakar plkst. 19:30 pirmo spēli turnīrā aizvadīs Artūra Mickeviča un Martina Lavrova "Lyon", kas uzņems "Arlan". Atgādinām, ka finālturnīram kvalificēsies šīs grupas divas labākās komandas.

Kontinentālais kauss, D grupa, 16. novembris

Gomel - Kurbads 6:2 (3:0; 1:2; 2:0)
Vārti: 3:29 Solomonovs (Huzejevs, Sirejs) 1:0, 6:23 Pruss (Zajčiks) 2:0, 15:11 Kolosovs (Židkihs, Musijenko, vair.) 3:0, 25:10 Bluks (Šerbatovs, Sprukts) 3:1, 32:23 Šerbatovs (Homjakovs, maz.) 3:2, 34:33 Kolosovs (Jeronovs, Solomonovs) 4:2, 46:26 Suslo (Letovs, Huzejevs, vair.) 5:2, 59:59 Huzejevs (Suslo) 6:2
Metieni: 40:24
Soda minūtes: 8:36
Vārtsargi: Romāns Boboriko - Uldis Čalpa