Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

"Spurs" ar Bertānu, "Nets" bez Kuruca piedzīvo zaudējumus

© scanpix.ee

Dāvis Bertāns pirmdien trāpīja trīs no četriem metieniem, tomēr viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda piedzīvoja zaudējumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē. Tāpat zaudēja Bruklinas "Nets", kuras sastāvā rezervē palika Rodions Kurucs, bet traumu guva rezultatīvākais spēlētājs Keriss Leverts.

"Spurs" viesos ar 99:104 (24:25, 31:31, 21:21, 23:27) līdzīgā cīņā piekāpās Sakramento "Kings". Bertāns vispirms nospēlēja nieka 32 sekundes otrās ceturtdaļas sākumā, tad laukumā atgriezās uz trešās ceturtdaļas pēdējām 107 sekundēm, kad viņa tālmetiens samazināja viesu deficītu līdz 76:77, turklāt nospēlēja arī gandrīz četras minūtes ceturtās ceturtdaļas ievadā. Tāpat Bertāns izgāja laukumā pēdējās divās minūtēs, kad "Spurs" jau bija desmit punktu deficīts (90:100). Kaut šajā laikā viņš pamanījās trāpīt divus tālmetienus, uzvarā vienībai vairs neizdevās ieķerties.

Dāvis Bertāns kopā laukumā bija astoņas minūtes un guva deviņus punktus (3p. 3/4), kā arī pieļāva vienu kļūdu un tika pie pozitīva +/- rādītāja +2.

Mačs kļuva iespaidīgs ar to, ka "Kings" pārtrauca 14 zaudējumu sēriju pret "Spurs". Kaut "Kings" bija vadībā jau visu trešo ceturtdaļu, izšķirošo pārsvaru mājinieki ieguva vien pēdējās piecās minūtēs, kad pie rezultāta 90:90 veica desmit punktu izrāvienu un izcīnīja pirmo uzvaru pār Sanantonio tieši četru gadu laikā (kopš 2014. gada 15. novembra).

Rezultatīvākais "Kings" rindās ar 22 punktiem bija serbs Bogdans Bogdanovičs, kamēr ar 19 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Deārons Fokss, bet Villijs Kaulijs-Stains pievienoja 13 punktus un 13 bumbas zem groziem.

Tikmēr "Spurs" rindās ar 23 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Demārs Derouzens, Lamarkuss Oldridžs piebalsoja ar 14 punktiem un 18 atlēkušajām bumbām, bet Rūdijam Gejam, kurš iepriekšējās vairāk nekā trīs sezonas pavadīja tieši "Kings" rindās, bija 14 punkti un deviņas bumbas.

Savukārt Rodions Kurucs netika laukumā, bet Bruklinas "Nets" ar 113:120 (31:30, 22:27, 32:36, 28:27) viesos piekāpās Minesotas "Timberwolves", turklāt traumu guva vienības rezultatīvākais spēlētājs Keriss Leverts.

"Šis ir postošs trieciens gan mums, gan viņam. Tas ir viss, ko vēlos par šo pateikt," "Nets" galvenais treneris Kenijs Atkinsons teica par Leverta labās kājas traumu, kas tika gūta pirmajā puslaikā. Pašlaik nav zināma traumas nopietnība. "Mūsu domām jābūt par viņu un viņa atveseļošanos. Es tiešām nevēlos runāt par spēli vai jebko citu."

Leverts šosezon bija guvis vidēji 19 punktus mačā, bet šoreiz, kad guva traumu pāris minūtes pirms puslaika beigām, jau bija savācis desmit punktus, piecas atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles.

"Timberwolves" aizvadīja pirmo spēli pēc Džimija Batlera aizmainīšanas un uzreiz pārtrauca piecu zaudējumu sēriju. Uzvarētājiem 25 punktus sameta un 21 punktu zem groziem savāca Kārls Entonijs Taunss, kamēr ar 24 punktiem izcēlās iepriekšējās sešas spēles izlaidušais Džefs Tīgs, bet 23 punktus iemeta Deriks Rouzs.

Visā mačā "Nets" uzbruka tikai ar 39,6% precizitāti, rezultatīvākajam esot D'Andželo Raselam, kurš iemeta 31 punktu, sasniedzot karjeras rekordu ar deviņiem tālmetieniem. Līdz pat trešās ceturtdaļas beigām nevienai no komandām nebija bijis lielāks pārsvars par pieciem punktiem, bet tad to "Timberwolves" palielināja līdz desmit. Kaut "Nets" vēl pietuvojās līdz 96:97, arī ceturto ceturtdaļu labāk aizvadīja mājinieki.

Bruklinas "Nets" ar bilanci 6-8 saglabā astoto vietu Austrumu konferencē, bet "Spurs" ar 7-5 ir sestā Rietumos.