Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Volejbola federācija paliek bez prezidenta

Atis Sausnītis © f64

Latvijas Volejbola federācija (LVF) pirmdien oficiāli apstiprināja, ka tās prezidents Atis Sausnītis pagājušajā piektdienā paziņojis par atkāpšanos no amata. Sausnītis turpinās pildīt savus pienākumus līdz jauna prezidenta ievēlēšanai.

Jau septembra beigās Sportacentrs.com ziņoja, ka Sausnītis apsver iespēju pēc Saeimas vēlēšanām atkāpties no amata un sestdien arī pirmie vēstījām par to, ka piektdien valdes sēdē viņš oficiāli paziņojis par šo lēmumu,

Tagad LVF apstiprinājusi, ka valde Sausnīša iesniegumu pieņēmusi un apstiprinājusi. Nolemts, ka LVF ārkārtas kopsapulce notiks 2019. gada 18. janvārī un Sausnītis oficiāli beigs darbu LVF līdz ar jaunā prezidenta ievēlēšanu. Sausnītis pirmoreiz LVF prezidenta amatā bija no 2004. līdz 2008. gadam, bet oro reizi tajā stājās 2013. gada janvārī. Arī pirms kļūšanas par LVF prezidentu viņš bija volejbolā, gan pašam spēlējot, gan darbojoties LVF valdē.

Kā uzsver LVF, Sausnīša laikā nodibināta Austrumeiropas Volejbola zonālā asociācija (EEVZA), izveidota "Schenker" līga vīriešiem (tagad - "Credit24" meistarlīga) un Baltijas līga sievietēm, atjaunotas visu vecumu Latvijas izlases un 2005. gadā Latvijā uzņemts Eiropas jauniešu čempionāts volejbolā. Pludmales volejbolā kopš 2014. gada Jūrmalā regulāri notiek kāds starptautisks augsta ranga pludmales volejbola turnīrs. 2017. gadā tas bija Eiropas čempionāts, kurā sudraba medaļas izcīnīja Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs. No nepadarītajiem darbiem Atis Sausnītis min nerealizēto treneru paaudžu maiņu.

Pēdējos gados Sausnīti vairākkārt no amata centusies gāzt biedrība "Es par volejbolu", tomēr tas nav izdevies. Iepriekš izskanējis, ka "Es par volejbolu" prezidenta amatam vēlas virzīt baņķieri Jāni Buku.