Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Briedis tomēr iekļūst pusfinālā

© scanpix.ee

Mairis Briedis (25-1, 18 KO) agrā svētdienas rītā ASV pilsētā Čikāgā Pasaules boksa Supersērijas ceturtdaļfināla cīņā pēc punktiem pieveica Armēnijā dzimušo Vācijas bokseri Norairu Mikaeljanu jeb Noelu Gevoru (23-2, 10 KO).

Supersērijas otrās sezonas ievadā Briedim ceturtdaļfinālā bija jāspēkojas ar Armēnijā dzimušo Vācijas pārstāvi Noelu Gevoru, kuram, tāpat kā Mairim, līdz šai cīņai bija tikai viens zaudējums profesionālajā karjerā. Pirms cīņas Briedis tika uzskatīts par izteiktu favorītu, taču cīņa izvērtās krietni smagāka, nekā varēja paredzēt.

Ceturtajā raundā par sitienu pa pakausi Gevoram tiesnesis atņēma punktu. Sestajā raundā Gevors labi trāpīja Mairim ar kreiso roku, bet latvietis uzreiz gāja tā saucamajā klinčā, ko kopumā Briedis izmantoja salīdzinoši bieži. Septītā raunda beigās Mairis izlaida arī bīstamu pretinieku sitienu ar labo roku. Briedim trūka ierastās aktivitātes, pietrūka uzbrukumu sērijas, lai sniegums izskatītos pārliecinošs.

Tiesa, arī Gevors bieži nespēja trāpīt pa ķermeni, Briedim labi izvairoties no pretinieka uzbrukumu mēģinājumiem. Desmitajā raundā punkts tika atņemts arī Briedim - par turēšanu. 11. raundā abi bokseri apmainījās labiem uzbrukumiem, bet labākais sitiens izdevās tieši Briedim, kurš ar labo trāpīja pa Gevora seju. Kopumā pēc 12 aizvadītiem raundiem nebija pārliecības par Brieža panākumu un ar satraukumu tika gaidīts tiesnešu lēmums.

Tiesneši lēma, ka Briedis bijis labāks: 116-110, 115-111, 114-112. Līdz ar to Latvijas bokseris tika pie WBC Dimanta jostas un iekļuva Supersērijas pusfinālā. Tajā Briedim būs jāspēkojas ar poļu bokseri Kšištofu Glovacki, kurš savā ceturtdaļfināla cīņā ar lēmumu uzveica krievu Maksimu Vlasovu.

Tāpat zināmi arī abi pārējie pusfinālisti - otrā pārī cīnīsies kubietis Junjers Dortikoss un amerikānis Endrū Tabiti, kuri savas ceturtdaļfināla cīņas aizvadīja jau oktobrī.