Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Arī Jolantai Tarvidai Eiropas U21 čempionāta medaļa

© f64

Polijas galvaspilsētā Varšavā turpinās U21 Eiropas čempionāts taekvondo olimpiskajā versijā. Pērnā gada Eiropas čempionāta bronzas medaļniece Jolanta Tarvida (57 kg) šodien sāka ar divām uzvarām un iekļuva ceturtdaļfinālā, kur nonāca iedzinējos ar 6:13, taču pēdējās 70 sekundēs atspēlējās un izrāva vietu uz pjedestāla. Finālā nācās atzīt vietējās zvaigznes pārākumu.

57 kg kategorijā tagad piedalās 39 taekvondistes. 2014. gada kadetu pasaules vicečempione un 2017. gada junioru Eiropas bronzas medaļniece Jolanta Tarvida (18) pirms starta tika uzskatīta par pretendenti uz pjedestālu. Kā galvenajās konkurentes kotējās trīs sportistes - poliete Patrīcija Adamkeviča, lietuviete Klaudija Tvaronavičūte un grieķiete Konstantina Tzeli. Par izlozi nevarēja sūdzēties - minētā poliete nokļuva otrā zarā, bet lietuvietei un grieķietei savstarpējais mačs jau pirmajā kārtā. Jāņem vērā, ka šādās sacensībās kāda negaidīti "izšauj", līdz ar to katrai cīņai jāpieiet ar vislielāko nopietnību.

Šodienas pirmajā mačā Jolanta Tarvida eksaminēja grieķieti Teodoru Izdru. Pirmajā periodā Latvijas pārstāve sāka piesardzīgi, pēdējā minūtē pretiniece nokrita (1:0), bet drīz vien mūsējā veica trīspunktīgo spērienu (4:0). Otrajā periodā pārsvars tika palielināts - 7:0, 9:0, 10:0, 11:0. Trešajā periodā Tarvida joprojām diktēja noteikumus un izcīnīja plānoto uzvaru - 13:0, 13:1, 14:1, 17:1.

Astotdaļfinālā pretī stājās Vācijas junioru čempione Stefānija Grīnauere, kura pirms trijiem gadiem ieguva kadetu pasaules meistarsacīkšu bronzu.Tarvida kontrolēja notikumus un uzvarēja ar 16:6.

Ceturtdaļfināls jeb cīņa par pjedestālu. Spēkojoties ar bosnieti Milicu Karanoviču, pēc pirmā perioda mūsējā bija vadībā ar 6:2. Otrajā nogrieznī viss sagriezās kājām gaisā - 6:7. Trešā perioda sākumā pārsteidzošā bosniete turpināja plosīties - 70 sekundes pirms mača beigām tablo rādīja visai bezcerīgo 6:13. Tarvida tūlīt iespēra izlēcējai pa ķiveri (9:13), turpināja uzbrukt (13:14), bet 11 sekundes pirms beigām vēlreiz iespēra pa ķiveri - 16:14.

Pusfinālā mūsējā cīnījās pret turcieti Tugbu Jilmazu, kura pamanījās pieveikt favorīti no Lietuvas. Pēc pirmā perioda bija 0:2, bet tālāk viss nostājās savās vietās, tādējādi uzvara ar 8:5.

Fināls - pasaules ranga 16. numurs Jolanta Tarvida pret mājinieku zvaigzni Patrīciju Adamkeviču (#8). Varenā laukuma saimniece viešņai neļāva izpausties - 0:11. Jolantai sudrabs.