Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Arī Francija uzvarēta ar 4:1

© lhf

Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā notiekošajā pārbaudes turnīrā otro uzvaru divu dienu laikā izcīnīja Latvijas hokeja izlase, kas ar 4:1 pieveica Franciju. Divus vārtus guva Egils Kalns, savukārt Rihardu Cimermani no sausās spēles šķīra mazāk nekā trīs minūtes.

Latvijas izlase vadībā izvirzījās 16. minūtē, kad komandas kapteiņa Ralfa Freiberga piespēli tukšos pretinieku vārtos ievirzīja Egils Kalns, un viņam izcelties neliedza arī blakus esošais Francijas valstsvienības aizsargs, ar kuru nācās cīnīties par vietu vārtu priekšā - 1:0. Pēc nepilnām divām minūtēm pārsvaru dubultoja Rihards Marenis, kurš izgājienā divatā pret vienu sāncensi izšķīrās par metienu, nevis piespēli, un pieņemto lēmumu nenožēloja - 2:0.

Francijas izlasē netrūka hokejistu no iepriekšējā pasaules čempionāta, un ripas pieturēšana viņiem padevās labāk nekā mūsējiem, tomēr ar momentu veidošanu gan nevedās. Tikmēr latvieši sodīja pretiniekus par kļūdām. Bruno Zabis pretinieku zonā pārtvēra piespēli un ripu nogādāja līdz Kalnam, kurš ar metienu no neērtā satvēriena guva satriecošus vārtus, trāpot devītniekā - 3:0. Šajā sezonā Latvijas čempionātā Kalns 11 mačos guvis četrus vārtus, bet pēdējo divu dienu laikā Latvijas izlases kreklā viņš izcēlies trīs reizes.

Pēc otrās trešdaļas beigām pie Latvijas vārtiem izcēlās nekārtības, un savaldību zaudēja pieredzējušais uzbrucējs Stefans Da Kosta, kurš pārstāv KHL līderi Jekaterinburgas "Avtomobilist", 26 spēlēs savācot 24 punktus. Viņš par spērienu nopelnīja noraidījumu līdz mača beigām, kamēr viņa brālis Tedijs Da Kosta saņēma 2+2 minūšu sodu. Latvijas izlasē ar divām minūtēm tika sodīti Oskars Batņa un Freibergs.

Francijas vārtus sargāja Ronans Kemenērs, kurš kopš 2014. gada nav izlaidis nevienu pasaules čempionātu, tiesa, šajā laika posmā viņš laukumā devies tikai sešās spēlēs jeb bijis izteikts rezerves vārtsargs. Uzbrukumā bez Da Kostām bija arī Šarls Bertrāns no Novosibirskas "Sibir", vairāki spēlētāji no Šveices un arī 19 gadus vecais Aleksandrs Teksjē, kurš spēlē Somijā, bet kuram ir līgums ar NHL klubu Kolumbusas "Blue Jackets", kas Teksjē pirms gada draftēja ar 45. numuru.

Pretiniekiem no sausās spēles izdevās izvairīties tikai pašās spēles beigās, kad uz noraidīto soliņa atradās Rūdolfs Maslovskis. Latvija nespēja izmest ripu ārpus aizsardzības zonas, un tas noveda pie lieliskas Francijas kombinācijas, kuru ar metienu tukšos vārtos pabeidza Gijoms Leklerks - 1:3. Francūži uzreiz nomainīja vārtsargu pret sesto spēlētāju, bet saņēma ripu savos vārtos. Punktu mačam pielika Lauris Rancevs - 4:1.

Izšķirošā spēle gaidāma rītvakar, kad Latvijas izlasei pretī stāsies mājinieki baltkrievi. Viņi vakar Franciju uzvarēja ar 5:2, bet šovakar tiksies ar slovēņiem.

Francija - Latvija 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)

Vārti: 15:20 Kalns (Freibergs, Zabis) 0:1, 17:02 Marenis (Homjakovs) 0:2, 25:17 Kalns (Zabis) 0:3, 57:14 Leklerks (Rešs, Ekfeijs, vair.) 1:3, 59:05 Rancevs (Dzierkals, Batņa, tukšos) 1:4
Vārtsargi: Ronans Kemenērs - Rihards Cimermanis