Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

Vai būs Baltijas līga hokejā?

© f64

Kopīgā preses konferencē Viļņā Latvijas, Lietuvas un Igaunijas hokeja federāciju prezidenti paziņoja, ka tiek plānots 2019./20. gada sezonā izveidot Baltijas līgu klubiem. Vismaz pirmajā sezonā Baltijas līga neaizstās Latvijas čempionātu un noritēs paralēli. Plānots, ka līgā piedalīsies astoņas komandas – četras no Latvijas, divas no Lietuvas un divas no Igaunijas.

Preses konferencē Viļņā, kur šobrīd notiek Baltijas kausa izcīņā hokejā, LHF prezidents Aigars Kalvītis, LHF sporta direktors Filips Buncis, Lietuvas Hokeja federācijas prezidents Daiņus Zubrus un Igaunijas Hokeja federācijas prezidents Rauno Parras kopīgi paziņoja par mērķiem rīkot Baltijas kausa izcīņu arī nākamsezon, saglabājot pašreizējās dalībnieču sastāvu, proti, Latvijas klubu izlase, Igaunija, Lietuva, Rumānija, Baltkrievija un Japāna. Nākamsezon šis turnīrs aizvadīts Latvijā, bet aiznākamsezon - Igaunijā.

Taču galvenais paziņojums preses konferencē bija par Baltijas klubu līgas izveidošanu. Buncis norādīja, ka šī ideja tikusi atbalstīta, jo šāda līga varētu kāpināt līdzjutēju interesi par vietējo hokeju un radīt lielāku konkurenci Baltijā.

Tiek plānots, ka Baltijas līgā būs astoņas komandas, no kurām četras būs no Latvijas. Buncis izteicās, ka Baltijas līga pirmajā sezonā noritēs nošķirti no vietējām sacensībām un to jāuzskata par atsevišķu turnīru. Plānots sezonu sākt oktobrī, kad divās apakšgrupās sadalītās komandas izspēlēs divu apļu turnīru, kam sekos „Final Four” turnīrs, kas paredzēts decembra izskaņā, un to rīkos Latvija, visticamāk, Rīgā.