Starp kandidātiem trīs debitanti

© f64

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Miksu Pātelainens nosaucis kandidātu sastāvu UEFA Nāciju līgas spēlēm pret Andoru un Kazahstānu. Neparasti, ka tajā iekļauti četri vārtsargi, to vidū pirmoreiz izsauktais Roberts Ozols. Pirmoreiz uz izlasi izsaukts arī Antons Černomordijs un Aleksejs Saveljevs, kurš pārstāv Itālijas klubu "Verona".

Papildus ierastajai vārtsargu trijotnei - Vaņins, Šteinbors un Ikstens - Latvijas izlases kandidātu sarakstā ir arī nule kā Latvijas kausu un Latvijas čempiona titulu ieguvušais „Riga” vārtsargs Roberts Ozols. 23 gadus vecais spēlētājs Virslīgā aizvadīja stabilu sezonu un sekmēja „Riga” panākumus ar vairākām sausajām spēlēm un atvairītām pendelēm rudens izšķirošajos mačos. Jautājumi par Ozola neizsaukšanu Pātelainenam tika uzdoti jau iepriekš, bet tagad viņš pirmoreiz karjerā izsaukts uz izlasi.

Karjeras pirmo izsaukumu uz izlasi sagaidījis arī cits „Riga” pārstāvis - 22 gadus vecais aizsargs Antonijs Černomordijs, kurš arī kļuva par Latvijas čempionu. Savukārt Itālijas kluba „Verona” sistēmā Pātelainens „atradis” 19 gadus veco Alekseju Saveļjevu. Bijušais „Babītes” spēlētājs iepriekš bija U21 izlases sastāvā, bet „Verona” rindās spēles pieteikumā bijis tikai Itālijas kausa izcīņā, kamēr B Sērijā vēl nav debitējis.

Toties šoreiz sastāvā nav šādu spēlētāju - Ginta Freimaņa, Aleksandrs Solovjova, Igora Tarasova un traumēto Vladislava Gutkovska un Ivana Lukjanova.

Novembra vidū Latvijai paredzētas Nāciju līgas spēles izbraukumā pret Kazahstānu un Andoru. Tajās norisināsies cīņa pret otro vietu grupā, un Latvijas priekšrocība būs tā, ka vairs spēles pret grupas uzvarētāju un favorīti Gruziju nebūs jāaizvada.

Šīs spēles var izrādīties pēdējās galvenā trenera Miksu Pātelainena vadībā, jo viņa līgums tika noslēgts uz garantēto termiņu līdz Nāciju līgas beigām, pēc kurām tad arī tiks runāts par sadarbības turpinājumu. Preses konferencē Pātelainens norādīja, ka ar LFF vadību šo jautājumu pagaidām nav apspriedis, jo par būtiskāku uzskata gatavošanos nākamajām spēlēm.

Svarīgākais