Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Verpakovskis pamet Liepājas futbola klubu

© arhīva foto

Latvijas futbola Virslīgas klubs "Liepāja/Mogo" apstiprināja portālam Sportacentrs.com, ka pēc abpusējas vienošanās nolemts, ka kluba prezidenta amatu vairs neieņems Māris Verpakovskis. Verpakovskis to pamatojis ar ģimenes apsvērumiem un pēc sadarbības pārtraukšanas abas puses esot saglabājušas labas attiecības. Verpakovskim iepriekš piedāvājumu izteica cits Virslīgas klubs RFS, taču šo piedāvājumu Latvijas futbola leģenda Verpakovskis vēl nav ne apstiprinājis, ne noraidījis.

Latvijas Virslīgas kluba „Liepāja/Mogo” prezidents Māris Verpakovskis sociālā tīkla „Twitter” ierakstā izteicis pateicību Liepājas pilsētai, kurā viņš pirms četriem gadiem izveidoja futbola klubu. „Paldies, Tev, Liepāja, ka noticēji man un devi iespēju izveidot FK „Liepāja”, paldies par kopīgi izcīnīto Latvijas čempionāta zeltu, un par lepnumu kopīgi pacelt virs mūsu galvām Latvijas kausu! Paldies par iespēju nospēlēt savu atvadu spēli manās mājās,” raksta Verpakovskis.

Verpakovska pateicībus vārdus kā aiziešanu no kluba apstiprināja „Liepājas/Mogo” preses pārstāvis Dāvids Jansons, norādot, ka abas puses sēdušās pie sarunu galda, tikuši uzklausīti Verpakovska argumenti par viņa vēlēšanos vairāk laika pavadīt Rīgā, kas saistīts arī ar ģimenes apsvērumiem, un abas puses ar abpusēju sapratni vienojušās par sadarbības pārtraukšanu.

„Novēlam Mārim visu to labāko, pateicamies par to, ko viņš paveica šī kluba labā, un atzīmējam, kādus panākumus izdevās kopā izcīnīt,” Liepājas kluba vārdā izteicās Jansons. Tika norādīts, ka no kluba puses nekādu pārmetumu Verpakovskim par viņa lēmumu neesot un tikušas saglabātas labas attiecības, kā arī tika pausta cerība, ka kaut kad nākotnē „Liepājas” un Verpakovska ceļi atkal varētu krustoties.

Tieši ar Verpakovska iniciatīvu 2014. gadā tika izveidots Liepājas futbola klubs, kas nāca bankrotējušā „Liepājas metalurga” vietā. Tieši „Liepājas” sastāvā Verpakovskis pielika punktu savai futbolista karjerai, bet kā klubs prezidents aizveda komandu līdz Virslīgas zeltam un Latvijas kausa čempionu godam.

Par to, kurš varētu pārņemt prezidenta pienākumus no Verpakovska, „Liepāja” komandā plānots runāt starpsezonā un pagaidām konkrēti kandidāti netika piesaukti, norādīja Jansons.

Jau iepriekš izskanēja, ka Verpakovska nākamā pieturas vieta varētu būt RFS. Sportacentrs.com šodien sazinājās ar RFS vadību, kas atklāja, ka pagaidām vienošanās ar Verpakovski nav panākta un ir plānots sēsties pie sarunu galda vien pēc Virslīgas sezonas noslēguma.