Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

Bobs Hārtlijs: No esošā sastāva pazīstu kādus 70% spēlētāju

© f64

Gatavošanos pārbaudes turnīram, kas no ceturtdienas līdz sestdienai notiks Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā, turpina Latvijas izlase, un šodien komandai pievienojās arī galvenais treneris Bobs Hārtlijs. Pēc pusotru stundu ilgā treniņa viņš norādīja, ka cieši seko latviešu gaitām dažādās līgās un ka šī būs iespēja pašmāju čempionātā spēlējošajiem parādīt, ka viņi gatavi augstākam līmenim.

"Daudz runāju ar Arti Ābolu, ar Viesturu Koziolu, plus sekoju visiem latviešiem, kuri spēlē Kontinentālajā hokeja līgā. Pievēršu uzmanību notikumiem Optibet līgā. Skatos, kā Amerikas Hokeja līgā klājas Rūdolfam Balceram un Teodoram Bļugeram, pirms jaunās sezonas sākuma runāju ar Zemgu Girgensonu. Mūsu darbs ir vērot hokejistus," par to, cik lielu uzmanību latviešiem viņš pievērš pēc pievienošanās Omskas "Avangard", stāstīja Bobs Hārtlijs. Viņš izlaida vakar notikušo treniņu, Rīgā ielidoja naktī, bet otrdien no rīta bija uz ledus kopā ar komandu.

"KHL spēļu grafiks ir diezgan smags, turklāt lieliski zinām visus, kuri tur spēlē. Novembrī ir prātīgāk ļaut viņiem atpūsties, vienlaikus ieguldot jaunos hokejistos. Atceros, kā pirms gada, vienā sestdienā, skatījos "Liepājas" un "Prizmas" spēli. Pamanīju Robertu Mamčicu, Egilu Kalnu un Bruno Zabi. Viņi izcēlās. Mamčics un Kalns tagad spēlē pie Rīgas "Dinamo", viņiem pavasarī bija labas nomentes ar izlasi. Ja nevarētu braukt Balcers vai Bļugers, droši vien Kalns būtu komandā. Ir labi, ka šādos turnīros varam atrast jaunus hokejistus. Jā, mūsu iespējas nav salīdzināmas ar lielvalstīm, bet vienmēr atrodas kāds nezināmais," teica Hārtlijs.

"No šī sastāva droši vien zinu kādus 70%, bet pārējos vēl nepazīstu. Taču gribu uzzināt visu par viņiem. Treneru darbs ir paskatīties, strādāt spēļu laikā un pēc spēlēm, uzlabot hokejistus. Būs trīs spēles trīs dienās, tāpēc centīsimies progresēt ar katru maču. Ir novembris, pasaules čempionāts vēl tālu, bet pateicām spēlētājiem - gribam redzēt, kā spējat pielāgoties situācijām un spēlēt labākā līmenī nekā līdz šim. Latvijas hokejs ir pacēlis latiņu," norādīja komandas galvenais treneris. Viņa vadībā Latvija pavasarī iekļuva pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā.

"Gribu redzēt cīņassparu - ka viņi cīnās un palīdz komandai. Teicu spēlētājiem, ka vēlos iztēloties situāciju, kurā viņi cīnās pret Konoru Makdeividu, pret Viktoru Hedmanu, pret Džoniju Gudro, pret Jevgeņiju Kuzņecovu. Ja spēlē Optibet līgā vai balansē uz "Dinamo" sastāva robežas, tas ir liels solis uz priekšu. Šeit meklēsim raksturu," pauda Hārtlijs. "Aizvadīsim tikai trīs treniņus. Laika nav daudz, tāpēc spēlētāju virzienā tiek mests liels informācijas apjoms - video un vēl dažādas lietas. Taču arī citām komandām laika nav daudz. Teicu, ka gribu redzēt ātrumu. Sniegums minēto apstākļu dēļ nebūs perfekts, taču iedosim vadlīnijas."

"Ar Omskas "Avangard" menedžmentu tikos drīz pēc tam, kad zaudējām zviedriem. Runājām neilgi pēc pusnakts, un pirmā lieta, ko pieminēju - ka man patīk strādāt ar Latvijas izlasi, tā ir lieliska pieredze, izveidojusies laba sadarbība, patīk federācijas prasības un sapratne par to, kas jādara. Teicu, ka esmu noraidījis vairākus KHL piedāvājumus. Teicu, ka Omskas piedāvājums ir vilinošs, taču par līgumu nerunāsim, ja man būs jāiet prom no Latvijas izlases. Viņi uzreiz pateica, ka nē, ka viss kārtībā. Uzreiz saskaņojām, ka varēšu braukt novembra un februāra pārtraukumā, kā arī doties pie izlases uzreiz pēc sezonas pēdējās spēles, lai kad tā arī būtu. Nākamajā rītā paskaidroju situāciju Viesturam un teicu, ka pavadīšu pāris dienas ar ģimeni un pārdomāšu visu. Teicu - ja tev izklausās ok, tad šis varētu strādāt. Arī sezonas laikā attieksme no "Avangard" ir bijusi lieliska. Vakar, kad devos prom, visi novēlēja veiksmi," par divu amatu savienošanu teica Hārtlijs, kuram iepriekš Latvijas izlases vadīšana bija vienīgais pienākums.

"Runājām ar federāciju par to, ka var gadīties, ka "Avangard" tiek tālu un neesmu šeit. Taču tas pats var notikt ar "Dinamo", un tad mums trūks liela daļa sastāva. Visas trīs puses - es, federācija un Omska - lieliski saprot noteikumus, visi uz situāciju skatāmies caur vienu prizmu. Uz Omsku aizbraucu, lai uzvarētu Gagarina kausā, un tad pēc iespējas ātrāk pievienošos izlasei. Galu galā tagad vairs neesmu jaunais - zinu visus līderus, pret daudziem ikdienā spēlēju un izmantoju iespēju aprunāties. Sarakstos ar Roniju Ķēniņu, ar Elvi Merzļikinu," pauda Hārtlijs.