Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Kristians Rubīns nopelna jaunu līgumu

© f64

Amerikas Hokeja līgas čempionvienība Toronto "Marlies" parakstījusi līgumu ar Latvijas izlases aizsargu Kristiānu Rubīnu, kurš sezonu sāka ar pieciem punktiem desmit ECHL mačos.

Pagājušajā sezonā Toronto "Marlies" bija pārliecinoša visa gada garumā, savācot 112 punktus, kas bija par astoņiem vairāk nekā tuvākajai sekotājai. Lielisko sniegumu izdevās pārnest arī uz izslēgšanas spēlēm - divīzijas finālā 4-0, konferences finālā 4-0, bet līgas finālā Teksasas "Stars" tika pieveikta ar 4-3. Tiesa, jaunās sezonas sākums nav bijis pats iespaidīgākais - četras uzvaras deviņās spēlēs un ceturtā vieta divīzijā.

Pagājušajā sezonā komandas rindās četras spēles aizvadīja uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals, bet šajā sezonā iespēja uzvilkt Toronto "Marlies" kreklu būs aizsargam Kristiānam Rubīnam. Viņš sezonu sāka ECHL vienībā Ņūfaundlendas "Growlers", gūstot pirmos vārtus kluba vēsturē un turpinājumā pievienojot četras piespēles. Ar pieciem punktiem Rubīns ir rezultatīvākais aizsargs savā komandā.

Ar ECHL līgumu viņu izsaukt uz Toronto "Marlies" nebūtu iespējams, savukārt jaunais līgums dod iespēju spēlēt arī Amerikas Hokeja līgā. Rubīns iekļauts komandas pieteikumā, bet pagaidām paliks "Growlers" rīcībā.

Pavasarī 20 gadus vecais Rubīns debitēja pasaules čempionātā, astoņās spēlēs gūstot vienus vārtus un izdarot vienu rezultatīvu piespēli. Aizsarga vārtu guvums ļāva Latvijai nopelnīt punktu pret kanādiešiem. Pirms tam viņš trīs dažādos čempionātos pārstāvēja U20 valstsvienību.