Bertānam pieci, "Spurs" pārliecinoša uzvara

© scanpix.ee

NBA trešo uzvaru pēc kārtas guvusi Sanantonio „Spurs”, kas viesos ar 120:90 sagrāva Fīniksas „Suns”. Dāvis Bertāns komandas artavā ielika piecus gūtus punktus.

Dāvis Bertāns šonakt laukumā pavadīja 24 minūtes, kurās guva piecus punktus (1p. 2/2, 3p. 1/2). Latviešu uzbrucēja rēķinā arī četras atlēkušās bumbas un viena rezultatīva piespēle, kā arī viens bloķēts metiens un divas piezīmes. Bertāna +/- rādītājs šonakt bija plus 19, kas bija ceturtais labākais komandā un labākais starp rezervistiem.

„Spurs” turpināja spēlēt bez izteikta centra sākumsastāvā, un šoreiz tas radīja lielas problēmas Fīniksas centram Deandrē Eitonam, šīs vasaras drafta pirmajam numuram. Viņam neizdevās uztvert spēles ritmu, un „Spurs” ātri ieguva vairāk nekā desmit punktu pārsvaru, turklāt beidzot izdevās arī veiksmīga spēle aizsardzība, pirmajā ceturtdaļā ielaižot tikai 15 punktus.

Ļoti veiksmīgi spēlējot Demāram Derouzenam un Lamarkusam Oldridžam, kuri divatā trāpīja 20 no 25 metieniem no spēles, „Spurs” mača turpinājumā droši palielināja savu pārsvaru, kas pēdējā ceturtdaļā sasniedza jau 30 punktus. Fīniksai trešo spēli pēc kārtas izlaida tās rezultatīvākais spēlētājs Devins Bukers, šodien pie maza spēles laika tika arī no Hjūstonas iemainītais uzbrucējs Raiens Andersons, un „Suns” bija ļoti tālu no uzvaras.

Pēdējā ceturtdaļā abas komandas jau spēlēja pārsvarā tikai ar rezervistiem, kas noveda pie gala rezultāta 120:90 „Spurs” labā. Fīniksai tas bija sestais zaudējums pēc kārtas, kamēr „Spurs” uzvarējusi trešajā spēlē pēc kārtas.

„Spurs” rindās 25 punktus guva Derouzens, kamēr 24 punktus 24 minūtēs pievienoja Oldridžs. Sanantonio guva graujošu uzvaru, neskatoties uz savu pieticīgo sniegumu tālmetienos, trāpot tikai četrus no 18 trejačiem. Fīniksas precizitāte gan nebija īpaši labāka, kamēr rezultatīvākais ar 21 punktu bija Tīdžejs Vorens. Eitons spēli pabeidza ar 13 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām, taču arī četrām piezīmēm un trim kļūdām.

Bertāna komandai šī ir gan sezonas pārliecinošākā uzvara, gan pirmā reize, kad izdevies pretiniekus noturēt zem 100 gūto punktu robežas. Nākamā spēle "Spurs" paredzēta pēc trim dienām savā laukumā pret Ņūorleānas "Pelicans".

”Suns” (1-6) - ”Spurs” (5-2) 90:120

(15:28, 24:32, 27:34, 24:26)
Suns: Vorens 21, Bridžss 16, Ariza 14, Eitons 13, Okobo 8, Meltons 7, Džeksons 4, Denielss 3, Benders 2, Čendlers 2, Andersons, Holmss, Krofords.
Spurs: Derouzens 25 (10/12 metienos), Oldridžs 24 (10/13 metienos), Belinelli 14, Gejs 12, Milzs 9, Gazols 8, Forbss 7, Pondeksters 6, Bertāns 5, Kaninhems 4, Peltls 2.

Svarīgākais