Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports

Saulietis atbrīvo vietu izlasē

© f64

Pieredzējušais uzbrucējs Kaspars Saulietis sarunā "Latvijas Radio" atklāja, ka ir informējis Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretāru Viesturu Koziolu par lēmumu nepieņemt uzaicinājumu uz izlasi, tādējādi iespēju dodot jaunajiem spēlētājiem. Nu šo informāciju apstiprinājusi arī federācija.

"31 gadu vecais Saulietis otrdien sazinājās ar LHF ģenerālsekretāru Viesturu Koziolu un vienojās, ka šajā izlases pārtraukumā nespēlēs Latvijas valstsvienības sastāvā. Saulietis izteicās, ka viņa laiks izlasē jau ir pagājis, priekšroku dodot gados jaunākiem hokejistiem," teikts federācijas mājaslapā. "LHF augstu novērtē Saulieša godprātību un novēl viņam veiksmi tālākajā profesionālajā karjerā."

Pagaidām neviens spēlētājs Saulieša vietā kandidātu sarakstā nav iekļauts. Latvijas izlase pirmo treniņu aizvadīs pirmdien, bet uz Minsku dosies trešdien. Pirmais mačs paredzēts 8. novembrī pret Slovēniju, nākamajā dienā pretī stāsies Francija, bet punkts turnīram tiks pielikts 10. novembrī ar dueli pret mājiniekiem baltkrieviem. Komandu vadīs Bobs Hārtlijs, kurš izlasei pievienosies otrdien. Viņam palīdzēs Artis Ābols, Edgars Masaļskis un Aldis Āboliņš.

Iepriekšējo sezonu Saulietis pavadīja Slovākijā, "Nove Zamky" rindās regulārajā sezonā 25 spēlēs sakrājot 15 (8+7) punktus. Savukārt šīs sezonas sākumā viņš pievienojās "Mogo", tās kreklā piecos mačos tiekot pie sešiem (3+3) punktiem. "Mogo" ar 32 punktiem 13 mačos ir Latvijas čempionāta līdere, un bez Saulieša uzaicinājumu uz valstsvienību izpelnījās arī cits "Mogo" uzbrucējs Rūdolfs Maslovskis. Starp izsauktajiem nav līgas rezultatīvākā spēlētaja Edija Brahmaņa no "Prizmas", kuram 14 spēlēs ir 16 (9+7) punkti.

Saulietis ir spēlējis četros pasaules čempionātos - 2010., 2011., 2012. un 2015. gadā.

Latvijas izlases sastāvs EIHC turnīram Minskā:

Vārtsargi: Jānis Auziņš (HK “Prizma”), Rihards Cimermanis (HK “Zemgale/LLU”)

Aizsargi: Ralfs Freibergs (HC “Zlin”, Čehija), Artūrs Salija (HK “Poprad”, Slovākija), Hugo Jansons (“Neftyanik”, Krievija), Roberts Mamčics (Rīgas “Dinamo”), Roberts Kaļķis (HK “Rīga”), Pauls Svars (HK “Rīga”) un Kristaps Jākobsons (“Zemgale/LLU”).

Uzbrucēji: Edgars Kulda (HC “Zlin”, Čehija), Oskars Batņa, Mārtiņš Dzierkals, Frenks Razgals, Rihards Marenis, Roberts Lipsbergs (visi Rīgas “Dinamo”), Vladislavs Adeļsons (“Zemgale/LLU”), Bruno Zabis (HK “Liepāja), Juris Upītis, Edgars Homjakovs (abi HK “Kurbads”), Rūdolfs Maslovskis (HK “Mogo”), Egils Kalns (HK “Liepāja”).

Euro Ice Hockey Challenge: (Baltkrievija, Minska)

Datums Laiks Spēle
08.11.2018. 13:15 Latvija - Slovēnija
09.11.2018 14:30 Latvija - Francija
10.11.2018 18:30 Latvija - Baltkrievija