Bertānam trīs punkti uzvarā pār "Mavericks"

© scanpix.ee

NBA Dāvja Bertāna pārstāvētā „Spurs” ar 113:108 papildlaikā pārspēja Dalasas „Mavericks”, kuras rindās savu rezultatīvāko spēli šajā līgā aizvadīja slovēņu debitants Luka Dončičs. Bertāns spēli pabeidza ar trim punktiem, trāpot savu vienīgo tālmetienu.

Dāvis Bertāns pēc došanās sākumsastāvā iepriekšējā mačā šoreiz atkal bija rezervē un kopumā laukumā pavadīja deviņas minūtes, kurās guva trīs punktus (2p. 0/1, 3p. 1/1). Dāvim arī viena kļūda un +/- rādītājs mīnus septiņi. Šodien trāpītais tālmetiens Bertānam ir devītais sezonas pirmajās sešās spēlēs, kamēr „Spurs” tikusi pie ceturtās uzvaras.

Sanantonio komandai arī šodien rezervē palika austriešu centrs Jakobs Peltls, kurš sezonas sākumā bija devies sākumsastāvā, bet pie krietna spēles laika tika pieredzējušais uzbrucējs Dante Kaninhems. Lieliski „Spurs” sastāvā turpina spēlēt Demārs Derouzens, kurš guva 34 punktus un veica deviņas rezultatīvas piespēles.

Samērā līdzvērtīgi aizvadītajā spēlē pusotru minūti pirms pamatlaika beigām NBA otrgadnieks Deniss Smits izvirzīja vadībā „Mavericks” ar +3, uz ko Derouzens atbildēja ar precīzu metienu no tuvas distances un diviem soda metieniem, panākot 102:101. Divas sekundes pirms beigām Smitam bija lieliska iespēja izraut Dalasai uzvaru, bet viņš trāpīja tikai vienu soda metienu no diviem.

Papildlaikā pārsvarā vadībā atradās „Spurs”, un pēdējā minūtē ar četriem punktiem pēc kārtas izcēlās Derouzens, nokārtojot savas komandas uzvaru ar 113:108. Ar 20 punktiem viņam palīdzēja Lamarkuss Oldridžs, kamēr Rūdijs Gejs savāca 15 punktus, 11 atlēkušās bumbas un sešas reizes pārtvēra bumbu, tiesa, viņam arī septiņas kļūdas.

Dalasai šis ir ceturtais zaudējums pēc kārtas, un ar 31 punktu tajā izcēlās Luka Dončičs, kurš nospēlēja 40 minūtes (1p. 5/6, 2p. 7/11, 3p. 4/6) un savāca astoņas bumbas zem groziem, kā arī sešas reizes kļūdījās. Smits pievienoja 22 punktus, bet centrs Deandrē Džordans pirmoreiz šosezon palika bez „double-double” - viņam astoņi punkti un 18 atlēkušās bumbas.

„Spurs” nākamā spēle paredzēta pēc divām dienām Fīniksā.

”Spurs” (4-2) - ”Mavericks” (2-5) 113:108

Spurs: Derouzens 34 (9 rez.p.), Oldridžs 20, Gejs 15 (11 atl.b.), Belinelli 13, Forbss 12, Milzs 10, Kaninhems 4, Bertāns 3, Pondeksters 2, Gazols.
Mavericks: Dončičs 31, Smits 22, Bārnss 18, Džordans 8 (18 atl.b.), Finnijs-Smits 8, Metjūzs 8, Barea 7, Brunsons 6, Klebers, Pauels.

Svarīgākais