"El Clasico": "Barcelona" bez Mesi grauj "Real"

© scanpix.ee

Spānijas futbola čempionāta lielākajā rudens mačā „Barcelona” savā laukumā ar 5:1 lupatu lēveros saraustīja savu niknāko konkurenti Madrides „Real”, nobīdot to uz pagalam necilo devīto vietu kopvērtējumā. Trīs vārtus šodienas uzvarā guva Luiss Svaress, un „Barcelona” ne nieka netraucēja arī Lionela Mesi nespēlēšana, kamēr mākoņi virs „Real” galvām palikuši pavisam melni.

Šī spēle tika uzskatīta par „Real” galvenā trenera Hulena Lopetegi pašu pēdējo iespēju saglabāt galvenā trenera amatu, kas bija pamatīgi saļodzījies pēc ilgstošas zaudējumu sērijas un kluba antirekorda uzstādīšanas, vairāk nekā astoņās stundās pēc kārtas negūstot vārtus. „El Clasico” tuvums pat tika minēts kā apstāklis, kādēļ Lopetegi vēl saglabāja amatu, sak, pirms tik svarīgas spēles mainīt treneri būtu ļoti liels risks. Taču grūti iztēloties Madridei vēl sliktāku rezultātu nekā šodien pieredzēto.

„Barcelona” spēli aizvadīja bez sava savainotā līdera Lionela Mesi, bet tāpat izdevās ātri sākt diktēt savus noteikumus, izvirzoties vadībā jau 11. minūtē, kad „Real” aizsardzība iekrita pretuzbrukumā un pēc atspēles no gala līnijas brīvais Filipe Koutinju trāpīja vārtu stūrī. Tie bija „Real” jaunā vārtsarga Tibo Kurtuā pirmie ielaistie vārti „El Clasico”, bet tie nebūt nebija pēdējie...

Pirmā puslaika vidū „Barcelona” palielināja savu pārsvaru ar Luisa Svaresa realizētu pendeli, kas tika piešķirta pēc VAR izpētes, kurā tika secināts, ka Rafaels Varāns pārkāpa noteikumus par Svaresu. Pirmā puslaika atlikušajās minūtēs Barsa dominēja laukumā, taču trešos vārtus neguva.

Lopetegi riskēja un otrā puslaika sākumā Varāna vietā sūtīja Lukasu Vaskesu, liekot savai komandai doties uz priekšu. „Real” izdevās uz mirkli pārņemt iniciatīvu, it īpaši pēc ātra Marselu vārtu guvuma, un 56. minūtē Lukam Modričam bija iespēja panākt jau neizšķirtu, bet viņš trāpīja pa vārtu stabu.

Bet „Barcelona” sniegtā atbilde izrādījās efektīva un nežēlīga. Drīz vien „Real” vārtu stabu norībināja Svaress, bet 75. minūtē viņš nekļūdījās, ar ašu kājas kustību no soda laukuma gala līnijas pārvirzot bumbu vārtos. Svaress pēc tam izmantoja Serhio Ramosa kļūdu bumbas apstrādāšanā un izgājienā viens pret Kurtuā mierīgi pārmeta bumbu viņam pāri un nokārtoja sev „hat-trick”. Iespēju vēl vairāk nokaunināt „Real” garām nelaida Arturo Vidals, kurš 87. minūtē pavisam drīz pēc došanās laukumā panāca graujošo 5:1, ar galvu noslēdzot Usmana Dembelē centrējumu soda laukuma vidū.

Šis bija „Real” piektais zaudējums pēdējās septiņās spēlēs, kurās vienīgā uzvara tika gūta ČL pret čehu „Plzen” un šajā intervālā gūti tikai četri vārti. Šodien piedzīvotā sakāve „El Clasico” cīņās karaliskajam Madrides klubam ir smagākā kopš 2015. gada novembra neveiksme ar 0:4, bet piecus vārtus „Real” nebija ielaidusi kopš 2010. gada novembra sakāves ar 0:5.

Svarīgākais