Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Handbola izlasei 2020. gada EČ kvalifikācijā pirmā uzvara

© handbols.lv

Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā Latvijas handbola izlase ar 29:25 pārspēja Nīderlandi, izcīnot savu pirmo uzvaru Eiropas čempionāta atlases turnīrā.

Latvija ar Nīderlandi pagājušajā gadā bija tikusies trīs reizes un visos trīs mačos zaudējusi, tiesa, visi trīs mači bija visnotaļ līdzvērtīgi un nevienā no tiem Latvija nezaudēja ar vairāk nekā piecu vārtu starpību. Šī atlases turnīra pirmajā spēlē Latvija viesos bija piekāpusies Slovēnijai, kamēr Nīderlande savā laukumā ar+10 pieveica Igauniju, turklāt kopumā iepriekšējās 14 spēlēs (PČ kvalifikācijā un draudzības spēlēs) bija piedzīvojusi tikai vienu zaudējumu.

Latvijas izlasei izdevās ļoti veiksmīgs pirmais puslaiks, kurā ar Daini Krištopānu priekšgalā izdevās iegūt ātru sešu vārtu pārsvaru (6:0). Veiksmīgi spēlēja arī Latvijas vārtsargs Raitis Puriņš, palīdzot ielikt labus pamatus mača otrajam puslaikam, un, lai arī Nīderlande uz brīdi pietuvojās līdz -3, puslaika izskaņā Latvija bija atjaunojusi sev septiņu vārtu pārsvaru. Pārtraukumā Latvija devās ar 17:11.

Otrajā puslaikā Nīderlande vairākkārt veica nelielus izrāvienus, pietuvojoties 3-4 vārtu attālumā, taču ne uz brīdi netika tuvāk. Nīderlande radīja draudus, ka kuru katru mirkli arī atspēlēsies, taču svarīgos brīžos vēlreiz sekmīgi spēlēja Puriņš, kamēr uzbrukumā pēc otrā puslaika pieticīgajām pirmajām 15 minūtēm izdevās atgūt iepriekš uzņemto tempu, un Riharda Lejas un Krištopāna sekmīgie uzbrukumi palīdzēja 54. minūtē atjaunot sešu vārtu pārsvaru (28:22).

Nīderlande tika pie septiņu metru soda metiena, bet arī šo iespēju viņiem izmantot neizdevās - metienu atvairīja uz brīdi uzmainītais vārtsargs Artūrs Kuģis. Pāris minūtes vēlāk Kuģis atvairīja vēl vienu soda metienu, bet pusotru minūti pirms beigām Veršakovs uz viļņa esošo Latvijas izlasi iepriecināja ar vēl vienu precīzu metienu, panākot 29:23. Pati pēdējā minūte Latvijai gan neizdevās, Nīderlande iemeta soda metienu un pārtvēra bumbu, bet nekas no tā nemainīja Latvijas uzvaru, kas tika gūta ar rezultātu 29:25.

Šovakar 19:30 otrā grupas spēlē Tallinā Igaunijas izlase spēkosies ar Slovēniju, bet Latvijai nākamā spēle paredzēta aprīlī. Jāatgādina, ka finālturnīram kvalificēsies katras grupas divas labākās izlases, kā arī četras labākās trešo vietu ieguvējas.