Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

3x3 izlase iekļūst pusfinālā!

© fiba

Latvijas 3x3 izlases bāzes komanda "Riga Ghetto Basket" sekmīgi turpina Ķīnas galvaspilsētā Pekinā notiekošo Pasaules kausa tūres finālturnīru. Latvieši ceturtdaļfinālā no tālākas cīņas izslēdza ar pirmo numuru izliktos "Liman" basketbolistus no Serbijas.

"Riga Ghetto Basket" finālturnīru sāka ar nervozu spēli pret "Gagarin" komandu no Krievijas, ko galu galā uzvarēja ar 18:12. Cīņā par uzvaru grupā spēle bija vēl spraigāka, kurā tomēr uzvaru ar 17:16 izrāva "Zemun" vienība no Serbijas. Līdz ar to latviešiem ceturtdaļfinālā pretī stājās ar pirmo numuru izliktā Serbijas komanda "Liman", kas pirmajās divās spēlēs uzvarēja Kanādas un ASV komandas.

Spēle sākās ar daudzām abu komandu kļūdām pirmajā minūtē. Rezultātu ar precīzu tālmetienu atklāja "Liman", kamēr latviešiem ar uzbrukumu realizāciju bija problēmas. Pēc pusotras spēlētas minūtes Agnis Čavars pēc caurgājiena guva punktu ar sodu, panākot arī izlīdzinājumu (2:2). Komandas spēlēja agresīvi, divās minūtēs kopā sapelnot septiņus sodus. Mazliet negaidīti latviešu lielākā problēma pirmajās minūtēs bija bumbas savaldīšana, kas driblā bieži vien kaut kur izspruka. Pēc Kārļa Lasmaņa un Naura Mieža performances "Riga Ghetto Basket" izvirzījās vadībā ar 6:3.

Pēc pārtraukuma serbi atspēlēja divus punktus, turpinot spiedienu uz groza apakšu. Latvieši darīja visu, lai apturētu pretiniekus un to darīja labi. Miezis atjaunoja divu punktu pārsvaru, spēles vidū rezultātam esot 7:5. Vēl pēc 25 sekundēm abām komandām bija piezīmju norma, kas nozīmēja, ka spēles likteni varēja izšķirt soda metienu precizitāte. "Liman" turpināja uzbrukt groza apakšā, septītajā minūtē panākot izlīdzinājumu (7:7).

Trīs minūtes līdz pamatlaika beigām Miezis atgrieza vadībā Latvijas komandu, bet tikai uz brīdi. Komandas apmainījās ar rezultatīviem caurgājieniem, spraigai cīņai turpinoties. Miezis ar divām lieliskām piespēlēm sagādāja punktu Čavaram, bet Lasmanim divus soda metienus. Gala rezultātā "Riga Ghetto Basket" izvirzījās vadībā ar 12:9, kad jāspēlē vēl bija divas minūtes. Pēc Lasmaņa pārkāpuma uz tālmetiena līnijas pie diviem metieniem tika Kojičs, bet trāpīja tikai vienu. Viņš gan pēc tam reabilitējās ar precīzu tālmetienu pusotru minūti līdz pamatlaika beigām (12:12).

Spēles liktenis izšķīrās pēdējā minūtē, visu izšķirot mazākajām niansēm. Miezis izvirzīja savu komandu vadībā, bet pēc tam panāca arī 14:12. "Liman" vienu punktu atspēlēja, bet tad traku tālmetienu realizēja Miezis, atnesot "Riga Ghetto Basket" uzvaru ar 16:13 un ievedot latviešus pusfinālā.