Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Ostapenko divus mēnešus bez treniņiem

© scanpix.ee

Aļona Ostapenko plaukstas locītavas traumas dēļ nevarēs trenēties vismaz astoņas nedēļas, sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja sportistes māte un trenere Jeļena Jakovļeva.

Sezonas beigās Ostapenko nomocīja plaukstas locītavas savainojums, tagad Jakovļevai nenoliedzot, ka tas var ietekmēt arī nākamās sezonas sākumu.

"Viņa astoņas nedēļas nedēļas nedrīkst trenēties. Pašlaik no tām pagājušas divas. Visu laiku notiek pārbaudes, magnētiskās rezonanses rezultātus skatījušies četri dažādi ārsti," stāsta Jakovļeva. "Sākumā bija mikrotrauma, kas palielinājās un magnētiskā rezonanse parādīja, ka diezgan tālu aizgāja. Uz sezonas otrā astotnieka finālturnīru tikām, bet atteicāmies no dalības tur, jo trauma ir diezgan nopietna. Tagad notiek astoņu nedēļu terapija un tad skatīsimies. Varbūt pauzi vajadzēs pat vēl garāku."

Sezonas otrajā pusē Ostapenko trenēja Nīderlandes speciālists Glens Shāps, Jakovļevai pašlaik nekomentējot vai viņš varētu palikt arī nākamajā sezonā. "Šobrīd visu uzmanību veltām traumas ārstēšanai. Kad būs skaidrs, ka viss ir kārtībā, domāsim, kā trenēties tālāk."

Sezonas otrais finālturnīrs gan nebūs bez Latvijas tenisistēm, jo sacensībās, kas nākamnedēļ sāksies Ķīnas pilsētā Džuhai, spēlēs šobrīd WTA ranga 11. vietā esošā Anastasija Sevastova. Pašlaik Sevastovai ir par 800 ranga punktiem vairāk nekā Ostapenko.