Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Jonasam divu gadu līgums ar "Husqvarna"

© f64

Husqvarna Motorcycles ir gandarīti uzņemt savā komandā 21 gadu jauno latviešu motosportistu Paulu Jonasu. Paredzēts, ka 2019. un 2020. gadā Jonass piedalīsies Pasaules čempionātā motokrosā ar Husqvarna FC 450 motociklu un startēs karaliskajā MXGP klasē.

2017. gada MX2 Pasaules čempions Jonass ir viens no meistarīgākajiem jaunās paaudzes motosportistiem. Tieši 2017. gada sezona jaunajam latvietim pagaidām bijusi veiksmīgākā viņa karjerā, kur 19 posmos 15 reizes kāpts uz goda pjedestāla. Arī 2018. gads bijis aizraujošām cīņām bagāts, un šī gada sezonu Pauls noslēdza kā MX2 Pasaules vicečempions.

Neraugoties uz faktu, ka Jonass ir tikai 21 gadu vecs, latvietis savu motosportista karjeru uzsāka vairāk nekā pirms 10 gadiem. Pakāpeniski un mērķtiecīgi virzoties uz jau bērnībā uzstādīto mērķi, Pauls 2011. gadā izcīnīja Pasaules čempiona titulu 85cc klasē, bet 2013. gada sezonā sevi pierādīja kā pasaules ātrākais 125cc klases braucējs.


21 gada vecumā Pauls Jonass ir viens no spilgtākajiem jaunajiem talantiem. Motokrosa pasaulē atpazīts savas darba ētikas un nerimstošās apņēmības dēļ, sportists no Aizputes ir lielisks Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing komandas papildinājums.

Pauls Jonass - Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing: “Esmu ļoti priecīgs kļūt par daļu no Rockstar Energy Husqvarna komandas. Pāriešana uz MXGP klasi ir liels notikums, taču nespēju vien sagaidīt, kad varēšu pilnvērtīgi atsākt treniņu procesu, lai ķertos pie darba. Ir liels gods pievienoties šādai prominentai komandai; tas noteikti kalpos par papildus stimulu turpmākajas treniņu darbam. Domāju, ka kopā ar Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing mums veidosies lieliska sadarbība. Jau iepriekš pazinu Antti Pyrhönen un pārējos komandas locekļus, tādēļ ir aizraujoši beidzot uzsākt sadarbību. Pēc manas ceļgala operācijas aizvadītajā mēnesī mūsu mērķis šobrīd ir uzsākt treniņus ar jauno Husqvarna motociklu tik drīz, cik vien iespējams. Vēlos pavadīt pēc iespējas vairāk laika uz motocikla, lai būtu maksimāli gatavs savai pirmajai sezonai MXGP klasē.”

Diego Clement-Motorsport at Husqvarna Motorcycles direktors: “Esam no sirds gandarīti, ka mūsu komandai pievienojas MX2 Pasaules čempions Pauls Jonass. Ticam, ka Paulam ir potenciāls kļūt par vienu no MXGP klases līderiem, ņemot vērā faktu, ka latvietis jau ir trīskārtējs pasaules čempions. Neviens nešaubās par viņa spēju braukt ātri; tāpat esam pārliecināti, ka Pauls spēj savu meistarību pierādīt jebkādos apstākļos un dažāda seguma trasēs. 2019. gada sezona būs ļoti aizraujoša. Domāju, ka ikviens ar nepacietību vēlas redzēt, ko Pauls Jonass paveiks uz FC 450cc spēkrata.”

Kimi Raikkonens - Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing (IceOne) komandas īpašnieks: “Nešaubos, ka līdz ar Paula pievienošanos mūsu komandai panākumi turpināsies. Pasaules čempionāts motokrosā ir prestižākais motokrosa sacensību serials, tādēļ priecājamies komandā uzņemt Pasaules čempionu. Esmu pārliecināts, ka ikviens komandas loceklis darīs visu, kas ir viņa spēkos, lai palīdzētu Paulam sasniegt viņa mērķus karaliskajā MXGP klasē.”

Anti Pirhonens - Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing MXGP komandas menedžeris: “Mēs esam ļoti gandarīti uzsākt sadarbību ar Paulu Jonasu, kurš 2019. gada sezonā sāks jaunu savas karjeras posmu. Ikvienam ir zināms, ka Pauls ir ārkārtīgi mērķtiecīgs braucējs, un tieši šādi atlēti ir mūsu komandas panākumu pamatā. Jonass jau ir Pasaule čempions, kas nozīmē, ka jaunekļa fiziskās un mentālās prasmes ir uzvarētāja cienīgas. Pauls ir pierādījis, ka spēj lieliski startēt pat vissmagākajos apstākļos. Mēs kā komanda nespējam vien sagaidīt, kad varēsim uzsākt darbu ar šo jauno un neizsakāmi talantīgo braucēju.”

Jāpiebilst, ka 2019. gada sezonā Jonasu un citus pasaules spēcīgākos motobraucējus varēsim redzēt arī Latvijā, jo 15. un 16. jūnijā jau desmito reizi Ķegumā, mototrasē "Zelta Zirgs", norisināsies MXGP Pasaules čempionāta motokrosā Latvijas "Grand Prix" izcīņa.