Gulbis vēlreiz uzvar Soku un iekļūst otrajā kārtā

© scanpix.ee

Ernests Gulbis (ATP 104.) otro reizi sešu dienu laikā apspēlēja ASV tenisistu Džeku Soku (ATP 18.), uzvarot Bāzeles "ATP World Tour 500" turnīra 1. kārtas mačā.

Pirmā seta sākums sekmīgi padevās Ernestam Gulbim, kurš pirmajos geimos izvirzījās vadībā ar 3:1. Taču pie savas serves latviešu tenisists pieļāva vairākas kļūdas, ļaujot rangā krietni augstāk esošajam Džekam Sokam izlīdzināt seta rezultātu un pēcāk arī pārņemt vadību. Pēc nonākšanas iedzinējos ar 3:4, Gulbis pirmajā setā pieprasīja medicīnisko pārtraukumu, kurā latviešu tenisistam tika aprūpēta labā kāja gūžas apvidū. Pēc pārtraukuma Gulbim bija nepieciešams neliels brīdis, lai atgūtu bumbiņas izjūtu, bet latvietis spēja uzvarēt garu izspēli un atņemt Sokam gandrīz jau uzvarētu geimu. Gulbim izdevās atņemt Soka servi un izvirzīties vadībā ar 5:4. Pēc tam medicinisko pārtraukumu nācās pieprasīt arī amerikāņu tenisistam, kurš atstāja spēles laukumu, lai saņemtu palīdzību bez liekiem acu pāriem. Pēc Soka atgriešanās spēles gaita īpaši nemainījās un Gulbis nepilnas stundas laikā uzvarēja spēles pirmo setu ar rezultātu 7:5.

Otrajā setā abi tenisisti apmainījās ar uzvarām pie savām servēm, sasniedzot rezultātu 3:3. Otrā seta septītajā geimā Gulbis atņēma Skoa servi, pārņemot seta vadību ar rezultātu 4:3. Taču latvieša oponents atbildēja ar tādu pašu sniegumu, panākot izlīdzinājumu. Devītais geims iesākās ar vienu no visas spēles skaistākajām izspēlēm, abiem tenisistiem izmisīgi glābjot bumbiņu, taču azartiskā izspēle noslēdzās par labu amerikānim. Latviešu tenisists seta turpinājumā iesaistījās diskusijās ar tiesnesi, kas nedaudz izsita no līdzsvara Soku, ļaujot latvietim otro reizi pēc kārtas atņemt pretinieka servi. Pie divām mačbumbām Gulbis nekavējās izmantot iespēju, lai izcīnītu panākumu otrajā setā. Tādējādi ar 7:5 un 6:4 Ernests Gulbis tika pie panākuma Bāzeles turnīra pirmās kārtas spēlē.

Svarīgākais