Bertānam tikai 7 minūtes, "Spurs" uzvar pagarinājumā

© scanpix.ee

Dāvis Bertāns guva trīs punktus nelielā spēles laikā pret Losandželosas „Lakers”. Viņa pārstāvētā „Spurs” pamatlaika pēdējā minūtē nenosargāja +8, bet papildlaika izskaņā atspēlējās no -6, uzvarot ar 143:142, izmantojot 32 punktus guvušā Lebrona Džeimsa kļūdas divos soda metienos un potenciālajā uzvaras metienā pēdējā sekundē.

Dāvis Bertāns laukumā pavadīja astoņas minūtes, kas ir viņa mazākais spēles laiks šosezon. Viņš guva trīs punktus, iemetot savu vienīgo tālmetienu un uzlabojot sezonas precizitāti līdz 63.6% precīziem trejačiem, kā arī aizmeta garām vienīgo divpunktu metienu. Bertānam arī viena atlēkusī bumba, divas rezultatīvas piespēles un viena pārtverta bumba. Latviešu uzbrucēja +/- rādītājs šoreiz bija mīnus pieci.

Ražāna Rondo un Brendona Ingrema, divu ierasto sākumsastāva spēlētāju, diskvalifikācijas dēļ „Lakers” šodien bija nedaudz ierobežotā sastāvā, un starta pieciniekā devās Lonzo Bols un Kails Kuzma. „Spurs” piemērojās pretinieku īsajam sastāvam, kā vienīgo garo spēlētāju laukumā sūtot Lamarkusu Oldridžu, kuram piebalsoja uzbrucēji Rūdijs Gejs un Dante Kaninhems.

„Spurs” izdevās izcils spēles sākums, trāpot desmit no pirmajiem 11 metieniem no spēles, kas noveda pie pārsvara 24:7. Neapturami bija komandas līderi Demārs Derouzens, kurš tika pie iespējām caurgājienos, un Oldridžs, kurš ar pustālo metienu regulāri pārspēja Džaveilu Makgī. Bertāns pirmoreiz devās laukumā pirmās ceturtdaļas izskaņā, kad izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm. Vienu viņš veica pēc paša pārtvertas bumbas, ātrajā uzbrukumā izkārtojot tālmetienu Marko Belineli, bet ceturtdaļas izskaņā Dāvis labā metiena pozīcijā nomānīja aizsargu un nesavtīgi piespēlēja pavisam brīvajam Pau Gazolam, palīdzot „Spurs” panākt 40:26.

Turpinājumā Bertāns nespēlēja daudz, kamēr „Lakers” pamazām atguvās. Lebrons Džeimss pēc blāvā spēles sākuma palīdzēja komandai divās nākamajās ceturtdaļās gūt 70 punktus un atjaunot līdzsvaru rezultātā, un viņam teicami palīdzēja Kuzma, piekto reizi savā pagaidām vēl īsajā karjerā sasniedzot 30 gūto punktu robežu.
Bertāns atgriezās laukumā trešās ceturtdaļas izskaņā un netrāpīja savu pirmo metienu, bet ceturtdaļas pēdējās sekundēs viņš atguva vadību „Spurs” komandai (99:96), trāpot tālmetienu.

Pēdējā ceturtdaļā Dāvis šoreiz vairs nespēlēja, un rezultāta ziņā nosacīts līdzsvars turējās līdz pašām spēles beigām, neskatoties uz „Spurs” teicamo precizitāti tālmetienos. 70 sekundēm pirms beigām „Spurs” panāca +8, pateicoties jaunā Brina Forbsa tālmetienam un Oldridža diviem punktiem pēc vairākām atlēkušajām bumbām uzbrukumā. „Spurs” atlika tikai novadīt spēli līdz mierīgai uzvarai, bet tas neizdevās - Makgī danks, Geja kļūda, Kuzmas tālmetiens, Forbsa kļūda un Lebrona Džeimsa tālmetiens 2.4 sekundes pirms beigām panāca 128:128. „Spurs” iespēju izraut uzvaru pamatlaikā neizmantoja Derouzens.

Papildlaikā vadību ieguva „Lakers”, negaidīti lieliski spēlē iesaistoties savu pirmo NBA spēli aizvadošajam Džonatanam Viljasam. Uz Forbsa tālmetienu uzreiz atbildēja Bols, un divas minūtes pirms beigām „Lakers” bija vadībā ar 139:134. „Spurs” pietuvojās līdz -3 un tika pie vēl viena uzbrukuma, kurā haotiskā notikumu attīstībā bumba vairākkārt bija tuvu iziešanai autā, taču nonāca pie Džeimsa, kurš caurgājienā iemeta 2+1.

„Spurs” nenolaida rokas - Forbss drosmīgā caurgājienā uzreiz pievilka līdz 138:142, bet 15 sekundes pirms beigām Gejs ielika trejaci pāri Lebronam. Džeimss „Lakers” situāciju pamatīgi sarežģīja, kļūdoties abos soda metienus, un „Spurs” palika 11 sekundes pēdējam uzbrukumam pie 141:142. Sanantonio izveidoja ātru kombināciju, kurā pēc aizsega brīvu pustālo iemeta Petijs Milzs septiņas sekundes pirms beigām. „Lakers” savu pēdējo uzbrukumu uzticēja Džeimsam, kurš kļūdījās tālā divpunktu metienā, ciešot trešo zaudējumu trīs „Lakers” sastāvā aizvadītajās spēlēs.

Svarīgākais