Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" otro reizi sezonā zaudē septiņus vārtus

© f64

Krievijas čempionāta klubs Rīgas "Dinamo" trīs spēļu izbraukumu noslēdzis ar zaudējumu – 3:7 pret Helsinku "Jokerit", somu kluba rezervē paliekot vārtsargam Jānim Kalniņam. Rīdzinieku rindās ar vārtiem izcēlās Gints Meija, Vitālijs Pavlovs un Lauris Dārziņš.

Laukuma saimniekiem jau pirmajā uzbrukumā izdevās izveidot bīstamu momentu, taču ar zviedru centra uzbrucēja Jona Normana metienu no bīstamas pozīcijas tika galā Kristers Gudļevskis. Turpinājumā aizsardzība tika uzlabota, plus izdevās nopelnīt vairākumu, un Rīgas "Dinamo" astotajā minūtē izvirzījās vadībā ar 1:0. Piecas sekundes pirms vairākuma beigām Līnusa Videla piespēle gar vārtiem atrada Ginta Meijas nūju, un viņš izcēlās pirmo reizi kopš pagājušā gada 16. janvāra, pielikdams punktu 76 spēles ilgajai sausajai sērijai. Tās laikā mērķi nesasniedza neviens no 89 Meijas izdarītajiem metieniem.

Tomēr rīdzinieku prieki bija īsi - pēc divām minūtēm Helsinku "Jokerit" panāca izlīdzinājumu. Sergejs Gimajevs nonāca uz noraidīto soliņa par klupināšanu, un, lai gan mājiniekiem neizdevās izmantot vairākumu, viņi iemeta divas sekundes pēc tā noslēguma. Sakari Manninena mestā ripa atdūrās pret stabiņu un nonāca pie Niklasa Jensena, un dānis ar metienu no šaura leņķa tukšos vārtos nekļūdījās - 1:1.

Otrās trešdaļas noslēgumā Rīgas "Dinamo" vēlreiz ieguva vadības grožus, un atkal izcēlās spēlētājs, kuram bija ilgstoša sausā sērija - izgājienu vienatnē pret vārtsargu realizēja Vitālijs Pavlovs, arī gūstot savus pirmos vārtus sezonā un panākot 2:1. Ar teicamu tālo piespēli viņu lieliskajā pozīcijā izvirzīja "Dinamo" aizsardzības dimants Metjū Majone. Pavlovam tie bija pirmie vārti kopš 2017. gada 18. septembra, pārtraucot 46 spēles ilgušo sauso sēriju.

Trešdaļā bija jāspēlē vēl piecas minūtes un piecas sekundes, bet Helsinku "Jokerit" tas nebija šķērslis - laukuma saimnieki guva divus vārtus un izvirzījās vadībā ar 3:2. Vispirms ar plaukstas metienu no zonas vidus ripu augšējā stūrī raidīja kanādiešu vārtsargs Alekss Grānts, bet somus vadībā izvirzīja Sakari Manninens un apstākļu sakritība - uzbrucēja metienu bloķēja Kristaps Sotnieks, tomēr ripa kuriozi iekūleņoja Rīgas "Dinamo" vārtos, lecot pāri Gudļevska kājsargam.

Pārsvaru laukuma saimnieki ieguva, izmantojot Gudļevska kļūdu 49. minūtē. Vārtsargs izgāja no vārtiem un apturēja ripu ar nūju, taču lēmums netika pieņemts savlaicīgi. Viņu atbruņoja Manninens, ripa tika nogādāta līdz vārtu priekšai, un punktu ar netraucētu metienu pielika Jons Normans. Pateicoties Jensena plaukstas metienam un otrajiem vārtiem mačā, Helsinku "Jokerit" panāca arī 5:2, taču sekoja rīdzinieku atbilde un gaisma tuneļa galā.

Miķelim Rēdliham pie pretinieku vārtiem izdevās iegūt ripu un to nogādāt līdz Laurim Dārziņam. Komandas kapteinim tuvcīņā izdevās tikt galā ar pretinieku vārtsargu un izcelties otrajā spēlē pēc kārtas - 3:5. Gudļevskis tika nomainīts pret sesto spēlētāju, taču izglābties neizdevās. Vispirms milzis Marko Antila iemeta tukšos vārtos, bet punktu pielika Manninens, 13 sekundes pirms beigām realizējot vairākumu - 7:3.

Helsinku "Jokerit" - Rīgas "Dinamo" 7:3 (1:1, 2:1, 4:0)

Vārti: 7:08 Meija (Videls, Aļajevs, vair.) 0:1, 9:24 Jensens (Manninens, Lepiste) 1:1, 34:55 Pavlovs (Majone) 1:2, 37:33 Grānts (Antila) 2:2, 39:23 Manninens (Lepiste, Lauridsens) 3:2, 48:58 Normans (Ikonens, Manninens) 4:2, 52:11 Jensens (Lepiste, vair.) 5:2, 53:20 Dārziņš (Rēdlihs) 5:3, 58:17 Antila (tukšos vārtos) 6:3, 59:47 Manninens (Jensens, Lepiste, vair.) 7:3
Soda minūtes: 6:10
Vārtsargi: Raiens Zapolskis - Kristers Gudļevskis