Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

"Kurbads" iekļūst Kontinentālā kausa nākamajā kārtā

© hk kurbads

Latvijas čempione "Kurbads" Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) organizētajā Kontinentālajā kausā svētdien izšķirošajā otrās kārtas spēlē ar rezultātu 2:1 (0:0, 2:0, 0:1) pārspēja Latvijā labi pazīstamā speciālista Juliusa Šuplera vadīto Ukrainas čempioni Doņeckas "Donbass" un iekļuva turnīra nākamajā kārtā.

Turnīra izšķirošo spēli "Kurbads" sāka ļoti uzmanīgi un kopumā pirmajā trešdaļā vairāk momentus veidoja "Donbass" hokejisti, tiesa, metienu attiecība pēc tā bija līdzsvarā 9:9, jo Latvijas čempioni ieguva par diviem vairākumiem vairāk nekā pretinieki.

Rezultāts tika atklāts otrās trešdaļas sestajā minūtē, kad vairākumā izcēlās Mārtiņš Cipulis, bet nepilnas piecas minūtes vairāk tika panākts arī 2:0, pēc cīņas vārtu priekšā atzīmējoties Laurim Rancevam.

Trešajā periodā neveiksmīgi pie noraidījuma tika Toms Bluks, kurš netīšām izmeta ripu ārpus laukuma. Visu šo vairākumu "Donbass" pavadīja mājinieku laukuma zonā un tā beigās arī samazināja deficītu, kad pēc uzmetiena veiksmīgākais vārtu priekšā bija Dmitro Ignatenko. Kaut atlikušajās desmit minūtēs atspēlēties vajadzēja "Donbass" hokejistiem, daudz bīstamāk šajā laikā uzbruka "Kurbads", izveidojot vairākus ļoti labus momentus, un noveda dueli līdz panākumam.

Jau pirms turnīra tika prognozēts, ka tieši šo divu vienību savstarpējā mačā tiks sadalīta vienīgā ceļazīme uz nākamo kārtu. Tas arī pierādījās turnīra gaitā, jo gan latvieši, gan ukraiņi sagrāva Islandes un Spānijas čempiones. Trešajā kārtā "Kurbads" būs grupā kopā ar Kokšetavas „Arlan” (Kazahstāna), HK „Gomel” (Baltkrievija), kā arī Artūra Mickēviča un Martina Lavrova pārstāvēto „Lyon” (Francija). Šis turnīrs no 16. līdz 18. novembrim risināsies Lionā.

Arī pirms gada „Kurbads” uzņēma IIHF Kontinentālā kausa otrās kārtas turnīru, izcīnot trīs uzvaras trīs spēlēs. Bet trešajā kārtā Latvijas čempioni izšķirošajā mačā par vietu finālturnīrā zaudēja Ervīna Muštukova pārstāvētajam Šefīldas „Steelers”.

Donbass - Kurbads 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)

Vārti: 25:43 Cipulis (Upītis, Augstkalns, vair.) 0:1, 30:04 Rancevs (Homjakovs) 0:2, 49:49 Ignatenko (Hančarou, vair.) 1:2
Soda minūtes: 8:8
Metieni: 27:27
Vārtsargi: Bogdans Djačenko - Uldis Čalpa

Kopvērtējums

V Komanda S U Z Vārti P
1. Kurbads 3 3 0 19:4 9
2. Donbass 3 2 1 13:7 6
3. Skautafelag 3 1 2 8:17 0
4. Txuri Urdin 3 0 3 5:17 0