Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Girgensonam otrais punkts sezonā

© scanpix.ee

Zemgus Girgensons ar rezultatīvu piespēli palīdzēja Bufalo „Sabres” NHL mačā Losandželosā ar 5:1 apspēlēt Losandželosas „Kings”. Trīs vārti Bufalo sastāvā Džefam Skineram.

Latviešu šobrīd vienīgais NHL hokejists Zemgus Girgensons šonakt laukumā pavadīja 17:21 minūti, to skaitā 3:16 spēlējot mazākumā. Girgensons ar rezultatīvu piespēli piedalījās Bufalo ceturto vārtu guvumā, gūstot savu otro punktu šosezon. Zemgum šajā spēlē arī pozitīvs lietderības koeficients +1, viens bloķēts metiens un sezonas ceturtā uzvara astoņās spēlēs.

„Sabres” šī bija ceturtā spēle piecu izbraukuma maču sērijā, un iepriekšējās divās cīņās tika piedzīvoti pamatīgi zaudējumi, kas noveda pie pārmaiņām Bufalo maiņu virknējumos. Girgensons palika ceturtajā maiņā, taču spēlēja ar jauniem partneriem - zviedriem Jūhanu Lašonu un Patriku Berjlundu.

Spēlē pret „Kings” Bufalo izdevās atklāt rezultātu pirmā perioda vidū, kad Džeisona Pominvila un Džeka Aikela kopīgās pūles, izdarot vairākus atkārtotus metienus īsā brīdī, noveda pie vārtu guvuma. Bufalo rindās pēc tam otrajā periodā ar diviem vārtiem izcēlās Džefs Skiners, bet 15 sekundes pirms otrā perioda beigām „Sabres” panāca arī graujošo 4:0. Par to parūpējās aizsargs Zeks Bogosjans, trāpot negaidītu metienu no laukuma stūra, un šajā vārtu guvumā ar rezultatīvu piespēli tika atalgots arī Girgensons, kurš izcīnīja ripu pēc tās iemešanas pretinieku zonā.

Trešā perioda vidū „Kings” ar realizētu vairākumu neļāva tikt pie sausās spēles Bufalo vārtsargam Linusam Ūlmarkam, taču „Sabres” uzvara netika apdraudēta, un pēdējās sekundēs Skiners vēl paspēja nokārtot sev „hat-trick” un komandai uzvaru ar 5:1.

Bufalo pirmā maiņa ar Skineru, Pominvilu un Aikelu sarūpēja komandai četrus vārtus guvumus, un visi trīs uzbrucēji katrs guva trīs punktus un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +4. Losandželosai vienīgos vārtus guva Drū Dautijs, kamēr Anže Kopitars un Iļja Kovaļčuks, kuri abi nospēlēja vairāk nekā 22 minūtes, tika pie negatīva lietderības koeficienta -2. „Kings” sezonu sākusi neveiksmīgi, astoņās spēlēs tiekot tikai pie pieciem punktiem.