Gulbis sasniedz Stokholmas ATP turnīra finālu

© scanpix.ee

Stokholmas "ATP World Tour 250" finālā iekļuvis Ernests Gulbis (ATP 145.), kurš trīs setu mačā ar 1:6, 6:3 un 6:3 pieveica pasaules desmito raketi Džonu Isneru. Finālā pretī stāsies grieķis Stefans Cicips.

Ar servi sāka Džons Isners, bez lielām problēmām uzvarot savu geimu, turklāt uzreiz sekoja breiks un 2:0 pārsvars. Ernestam Gulbim izdevās atspēlēt divas breikbumbas un panākt vienādi, tomēr trešo reizi glābšanas scenārijs nenostrādāja. Amerikānim spēle gāja no rokas. Jā, nākamajā serves geimā nācās ilgāk pacīkstēties, bet tam sekoja vēl viens breiks un 4:0 pārsvars. Pirmā seta uzvarētājs bija noskaidrots, un Isneram punkta pielikšana nesagādāja nekādas problēmas - tika izmantota pirmā setbumba, ņemot virsroku ar 6:1.

Savukārt otrajā setā kortā bija redzama pretēja aina - Gulbis sāka ar sarežģītu serves geimu, kam sekoja Isnera nobreikošana, vareno servētāju atstājot uz nulles (2:0). Līdz šim mačam Isners visa turnīra laikā pretiniekam bija devis tikai vienu breikbumbu, kuru atspēlēja. Gulbis piektajā geimā pats atspēlēja breikbumbu, noturot pārsvaru, un tas bija ļoti svarīgi, jo divos noslēdzošajos serves geimos viņš ļāva Isneram uzvarēt tikai vienā izspēlē. Uzvara ar 6:3, un mača uzvarētājs bija jānoskaidro trešajā setā.

Spēles liktenis izšķīrās septītajā geimā. Gulbis pie pretinieka serves panāca 40:0. Lai gan divas breikbumbas palika neizmantotas, trīs lietas arī šoreiz bija labas lietas, un latvietis panāca 4:3. Pārsvars uzreiz tika nostiprināts, nonākot soļa attālumā no uzvaras mačā. Turklāt punktu Gulbis pielika, vēlreiz laužot Isnera servi - divas mačbumbas palika neizmantotas, bet atkal laimīga bija trešā. Uzvara mačā ar 1:6, 6:3 un 6:3, pirmo reizi kopš 2014. gada maija tiekot turnīra finālā.

Finālā pretī stāsies grieķis Stefans Cicips, kurš rangā ieņem 16. vietu, jo viņš dienas pirmajā pusfinālā ar 6:2 un 6:2 pieveica itāli Fabio Foņīni.

Svarīgākais