Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

Kurucam 11 un pirmā uzvara karjerā

© Brooklyn Nets/Facebook

Bruklinas „Nets” sekundi pirms beigām guva izšķirošo grozu un izrāva uzvaru 107:105 pret Ņujorkas „Knicks”, gūstot sezonas pirmo uzvaru NBA. Tā ir arī Rodiona Kuruca karjeras pirmā uzvara pasaules spēcīgākajā līgā, un šī panākuma kaldināšanā viņš palīdzēja ar 11 punktiem.

Rodions Kurucs savā otrajā NBA spēlē laukumā pavadīja 17 minūtes, kurās sakrāja 11 punktus (1p. 4/4, 2p. 2/5, 3p. 1/3) un piecas atlēkušās bumbas, divas no tām uzbrukumā. Kurucs pieļāva arī divas kļūdas un ieguva neitrālu +/- rādītāju. Kurucs bija viens no sešiem „Nets” spēlētājiem, kuri pārsniedza desmit punktu robežu.

„Nets” sastāvā šodien bija atgriezies aizsargs Alens Krabe, bet viņš pamatsastāvā vēl nedevās. Spēlē pret savainotā Kristapa Porziņģa pārstāvēto ”Knicks” Kurucs nebija pirmajā rezervistu vilnī un devās laukumā otrās ceturtdaļas vidū, kad piezīmju problēmā iekļuva Keriss Levērs.

Kurucs savā NBA debijas spēlē iemeta tālmetienu jau pirmajā uzbrukumā pēc došanās laukumā un šonakt viņš paveica tieši to pašu, realizējot brīvu tālmetienu no stūra. Kurucs pavisam drīz arī lika par sevi manīt ar atlēkušo bumbu uzbrukumā, taču raidīt to atpakaļ grozā neizdevās. Latviešu uzbrucējs toties tika pie diviem no groza apakšas, kā arī diviem soda metieniem, kad caurgājienā tiesneši saskatīja noteikumu pārkāpumu „Knicks” otrgadniekam Frankam Nilikinā.

„Nets” pirmajā puslaikā uzvarēja ar 57:50 un jau pirms Kuruca došanās laukumā uz brīdi bija ieguvusi arī 12 punktu vadību. Kurucam iznāciens laukumā gan nebija pilnībā perfekts - salīdzinoši vienkāršā situācijā tika nostaigāts, kā arī neizdevās noturēt bumbu laukumā pēc partnera pārāk spēcīgas piespēles.

Kurucs atgriezās laukumā trešās ceturtdaļas vidū un, lai iejustos spēlē, viņam atkal nekāda iesildīšanās nebija vajadzīga - jau pirmajā uzbrukumā viņš devās drosmīgā caurgājienā, kurā ar āķa metienu pamanījās pārspēt „Knicks” centru Enesu Kanteru. Ceturtdaļas turpinājums Rodionam tik veiksmīgs nebija, sekoja vairāki neprecīzi metieni un kļūda piespēlē, un „Knicks” pārņēma vadību. Taču Kurucs tika sūtīts laukumā arī pēdējās ceturtdaļas pirmajā pusē, kurā ar diviem soda metieniem jau savā otrajā NBA spēlē pārsniedza desmit punktu robežu un izcēlās ar vēl vienu atlēkušo bumbu uzbrukumā.

„Nets” pēdējā ceturtdaļā lielākoties turējās nedaudz priekšā un pēdējo minūti sagaidīja ar +3 un bumbu savā rīcībā, taču sekoja kļūda tālmetienā, un Kanters atbildēja ar 2+1 16 sekundes pirms beigām. Bruklinas komandai pēdējo metienu, līdzīgi kā iepriekšējā spēlē, izpildīja Levērs, kurš šoreiz bija precīzs caurgājienā, sekundi pirms beigām panākot 107:105. „Knicks” rindās Tims Hārdevejs centās izraut uzvaru ar tālmetienu, bet nesekmīgi.

„Knicks” šis ir sezonas pirmais zaudējums, bet „Nets” tikusi pie pirmās uzvaras. Ar 28 punktiem izcēlās Levērs, bet pa 15 punktiem iemeta D`Andželo Rasels un Džareds Alens, kuram arī 11 atlēkušās bumbas. Jāpiemin, ka Kurucam bija trešais lielākais spēles laiks starp rezervistiem, kamēr ne pieredzējušais Kenets Farīds, ne šovasar pirmajā kārtā draftētais Džanans Musa savu debiju nepiedzīvoja arī šonakt.

„Nets” pamanījās uzvarēt, neskatoties uz to, ka pieļāva septiņas reizes (!) vairāk kļūdu nekā pretinieki (22:3). Bruklina toties dominēja zem groziem (55:36), neskatoties uz Enesa Kantera klātbūtni. Kanters un Hārdevejs Ņujorkai iemeta pa 29 punktiem, tiesa, Hārdevejam tam bija nepieciešami 25 metieni no spēles. Savukārt 17 punktus pievienoja „Knicks” debitants Kevinss Nokss.

”Nets”-”Knicks” 107:105 (33:24, 24:26, 17:26, 33:29)

Nets: Levērs 28, Rasels 15, Alens 15 (11 atl.b.), Kurucs 11, Heriss 11, Dadlijs 7, Deiviss 5, Krabe 5, Greiems.
Knicks: Hārdevejs 29, Kanters 29 (10 atl.b.), Nokss 17, Nilikinā 9, Trīrs 8, Bērks 8, Vonlehs 2, Hezoņja 2, Beikers 1, Tomass.