Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Gulbis iekļūst Stokholmas turnira pusfinālā

© scanpix.ee

Ernests Gulbis (ATP 145.) Stokholmas "ATP World Tour 250" turnīrā ceturtdaļfināla mačā piektdien ar 4-6, 6-3, 6-4 pieveica šogad vienspēlēs ļoti neveiksmīgu sniegumu rādošo amerikāni Džeku Soku (ATP 18.), sasniedzot pirmo pusfinālu ATP turnīros trīs gadu laikā. Arī nākamajā kārtā viņam pretim stāsies kāds no amerikāņu tenisistiem.

Pirmās breikbumbas mačā bija septītajā geimā, kad Soks tādas ieguva kopā trīs. Geims bija desmit minūtes ilgs un pēdējo no iespējām amerikānis arī izmantoja, Gulbim tiekot nobreikotam pirmoreiz šajā turnīrā. Gulbis uzvarēja 41 savas serves geimā pēc kārtas, tikai par sešiem atpaliekot no karjeras rekorda.

Pirmajā setā Gulbis pie breika iespējām tā arī netika, bet otrajā spēles nogrieznī jau otrajā geimā lauza pretinieka servi, turpinājumā dominējot duelī. Trešajā setā Gulbis nobreikoja pretinieku divreiz pēc kārtas, panākot 5-2, tomēr viņš ar pirmo iespēju nespēja izservēt maču un pretinieks pietuvojās līdz 5-4. Tiesa, desmitajā geimā latvietis pretiniekam vairs cerību nedeva un triumfēja mačā.

"Bija labs mačs, daudz labu izspēļu, Džeks spēlēja labi. Ir grūti spēlēt pret viņu, man bija jākustas kā trakam un šodien darīju to. Labi spēlēju, esmu priecīgs būt pusfinālā un nopelnīt punktus. Cerams, ka šoreiz tikšu arī finālā," teica Gulbis, kurš reizi Stokholmas turnīrā jau bijis pusfinālā.

Neskatoties uz amerikāņa salīdzinoši augsto vietu rangā, Soks šogad vienspēļu turnīros nav spējis gūt vairāk par vienu uzvaru. Tiesa, viņš šogad izcīnījis divus "Grand Slam" titulus dubultspēlēs.

Gulbis piektdien spēlēja pirmajā ATP ceturtdaļfinālā kopš 2017. gada jūlija turnīra Gštādē, kas bija uz māla seguma. Savukārt sestdien viņš jau aizvadīs pirmo pusfinālu kopš 2015. gada oktobrī notikušajām sacensībām Vīnē. Pusfināla mačā latvietis spēkosies ar amerikāni Džonu Isneru (ATP 10.) vai viņa tautieti Tenisu Sandgrenu (ATP 62.). Pēcspēles intervijā Gulbis pauda, ka viņam ir vienalga, kurš tenisists stāsies pretim.

Ar pusfināla sasniegšanu Gulbis nopelnījis 90 ATP ranga punktus, turpinot tuvoties pasaules ranga pirmajam simtniekam, kas, visticamāk, garantētu vietu pamatturnīrā Austrālijas atklātā čempionātā.

Spēles statistika

Kategorija Soks Gulbis
Eisi 7 6
Dubultkļūdas 4 2
1. serve 56% 56%
1. serves punkti 35/48 43/58
2. serves punkti 20/37 25/46
Breikbumbas 2/7 3/6
Punkti 91 98