Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Kurucs debitē NBA ar 3 punktiem un zaudējumu

© scanpix.ee

NBA debitējis piektais latvietis - Rodions Kurucs šonakt nospēlēja 11 minūtes Bruklinas "Nets" sastāvā, realizējot vienu no diviem tālmetieniem un gūstot trīs punktus, kamēr viņa komanda netrāpīja pēdējo sekunžu tālmetienu, zaudējot Detroitas "Pistons" ar 100:103.

Rodions Kurucs savā pirmajā NBA spēlē laukumā pavadīja 11 minūtes, kurās guva trīs punktus (3p. 1/2). Viņam arī divas piezīmes, viena atlēkusī bumba un viena rezultatīva piespēle, arī viena kļūda un +/- rādītājs plus trīs. Kurucs šonakt kļuva par piekto latvieti, kurš spēlējis NBA, šajā ziņā pievienojoties Gundaram Vētram, Andrim Biedriņam, Kristapam Porziņģim un Dāvim Bertānam.

„Nets” sezonas atklāšanas maču aizvadīja ar pamatīgiem robiem sastāvā, jo traumas liedza iziet laukumā sākumsastāva uzbrucējiem Demāram Kerolam un Rondajam Holisam-Džefersonam. Līdz ar to Kurucam iespēja doties laukumā tika dota jau pirmās ceturtdaļas izskaņā, un latviešu uzbrucējs to izmantoja praktiski nekavējoties, iemetot brīvu tālmetienu jau savā pirmajā uzbrukumā.

Kuruca tālmetiens palīdzēja panākt 25:15 pret „Pistons”, taču nākamajās minūtēs Bruklinas rezervistiem uzbrukumā klājās smagi. Kurucu vairākos uzbrukumos sedza NBA superzvaigzne Bleiks Grifins, un Kurucs vēlreiz izmēģināja laimi ar tālmetienu, taču šoreiz metiena pozīcija vairs nebija tik laba un metiens nebija precīzs. Kurucs tika nomainīts otrās ceturtdaļas pirmajās minūtēs, kad „Nets” pārsvars bija sarucis līdz 37:32.

Spēles sākumā ar iespaidīgu bloku pret Grifinu bija izcēlies „Nets” jaunais centrs Džarets Alens, bet mača turpinājumā Bruklinas īsajam sastāvam bija lielas problēmas ar Grifina un pretinieku centru Andrē Dramonda un Zazas Pačulijas apturēšanu. Dramondam un Pačulijam gan patraucēja piezīmju problēma.

Kurucs atgriezās laukumā trešajā ceturtdaļā, kuras izskaņā viņš tika pie savas pirmās atlēkušās bumbas NBA un pats ievadīja ātro uzbrukumu, kurā ar piespēli izkārtoja vieglu groza guvumu partnerim. Ceturtdaļas pēdējās sekundēs Kurucs pieļāva debitanta kļūdu, pārcenšoties spēlē pret Grifinu pie pretinieku groza, saņemot piezīmi pagalam nevajadzīgā situācijā, kas deva Grifinam iespēju diviem soda metieniem.

Ceturtajā ceturtdaļā Kurucs vairs laukumā nedevās, bet „Nets” izdevās sarūpēt intrigas pilnu pēdējo minūti. „Nets” pievilka līdz 100:101, un pusminūti pirms beigām aizsardzībā pret Grifinu lieliski nospēlēja Keriss Levērs, taču pats Levērs arī izgāza nākamo Bruklinas uzbrukumu, zaudējot bumbu pret Dramondu. Detroitai Redžijs Džeksons sešas sekundes pirms beigām iemeta divus soda metienus (103:100), bet Bruklinas pēdējo uzbrukumu neizmantoja Džo Heriss, netrāpot sarežģītu tālmetienu.

Bruklinai tieši pusi punktu guva divi spēlētāji - Levēram 27 punkti, bet Spensers Dinvidijs pievienoja 23 punktus. Pieticīga spēle tikmēr D`Andželo Raselam ar astoņiem punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm, kamēr „Nets” kopumā neveicās tālmetienos (5/27). Detroitai tālmetienu precizitāte gan bija tikai nedaudz labāka (6/24), bet pārsvaru groza tuvumā nodrošināja Grifins (26 punkti, astoņas bumbas zem groziem un sešas piespēles) un Dramonds (24+20).

”Pistons”-”Nets” 103:100 (24:29, 27:22, 32:25, 20:24)

Pistons: Grifins 26, Dramonds 24 (20 atl.b.), Džeksons 19, Smits 11, Kenards 7, Pačulija 6, Gelovejs 6, Robinsons 4, Loftons, Brauns.
Nets: Levērs 27, Dinvidijs 23, Alens 17, Heriss 13, Deiviss 8, Rasels 8, Kurucs 3, Dadlijs 1, Greiems.