Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Girgensons tukšā, "Sabres" zaudējums Lasvegasā

© scanpix.ee

Nacionālajā hokeja līgā Zemgus Girgensona pārstāvētā „Sabres” ar 1:4 viesos piekāpās Lasvegasas „Golden Knights”, kuru iepriekš savā laukumā bija uzvarējusi. Lasvegasas rindās trīs punkti Viljamam Kārlsonam.

Zemgus Girgensons atkal spēlēja ceturtajā maiņā un laukumā pavadīja 12:24 minūtes, 2:17 no tām skaitliskajā mazākumā. Spēles statistikā viņš atzīmējās ar vienu metienu pa vārtiem, četriem spēka paņēmieniem (dalīts labākais rezultāts komandā) un vienu bloķētu metienu.

„Sabres”, kuras sastāvā sezonas pirmo spēli aizvadīja aizsargs Zeks Bogosjans, pirmajā periodā daudz vairāk bija spiesta aizsargāties un pati izdarīja tikai piecus metienus pa vārtiem. Neizšķirtu izdevās nosargāt līdz 19. minūtei, kad Lasvegasas komanda izmantoja savu pirmo vairākumu. Par vārtu guvumu parūpējās Viljams Kārlsons, kurš no laukuma stūra izdarīja pēkšņu un precīzu piespēli pagriezienā uz vārtu priekšu, kur pilnīgi brīvs tika atrasts Žonatans Maršeso.

Otrā perioda sākumā „Sabres” radās iespēja vairākumā atspēlēties, taču sanāca pretējs efekts - „Golden Knights” pārtvēra ripu laukuma vidū un Koudijs Īkins ātrajā uzbrukumā dubultoja Vegasas pārsvaru, iemetot mazākumā. Perioda turpinājumā „Sabres” divreiz izturēja mazākumā un biežāk tika uzbrukumos, taču bez rezultātiem.

Trešā perioda vidū Kārlsons tika pie vārtu guvuma ar lielu Railija Smita palīdzību - Smits raidīja ripu spēcīgi gar vārtiem un tā no Kārlsona nūjas trešo reizi ielidoja „Sabres” vārtos. Lasvegasa gan pati sarūpēja sev problēmas, trešajā periodā nopelnot trīs noraidījumus, taču Bufalo vairākums šodien nebija efektīvs. Lai arī sezonas pirmajās piecās spēlēs „Sabres” vairākuma realizācija bija pieklājīgajā 22% līmenī (16. vieta līgā), šonakt netika realizēts neviens no sešiem vairākumiem, tiesa, komandas vienīgie vārti tika gūti pāris sekundes pēc 6:4 vairākuma beigām.

„Sabres” riskēja ar vārtsarga nomainīšanu pret papildus uzbrucēju jau piecas minūtes pirms beigām, un 37 sekundes pirms pamatlaika beigām Vladimiram Sobotkam ar saviem sezonas pirmajiem vārtiem izdevās gūt Bufalo goda vārtus. Taču Vegasa uzreiz atbildēja ar Maršeso metienu tukšos vārtos, nokārtojot spēles gala rezultātu 4:1.

Maršeso šodienas mačā divi vārti, kamēr Kārlsonam trīs punkti (1+2), bet vārtsargs Marks Andrē Flerī ierakstīja savā kontā NHL karjeras 407. uzvaru, kas ļauj viņam pakāpties uz dalītu desmito vietu līgas vēsturē. Lasvegasa līdz ar to revanšējusies par sezonas ievadā piedzīvoto zaudējumu pret „Sabres” (2:4), kamēr Bufalo rindās krietnus mīnusus sev iekrāja komandas līderi - Rasmusam Ristolainenam -3, Rasmusam Dālinam, Džekam Aikelam un Semam Reinhārtam pa -2.

„Sabres” šis bija trešais zaudējums sezonas sešās spēlēs. Izbraukums ASV rietumos turpināsies ar maču pret Sanhosē „Sharks” pēc divām dienām.