Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Peiners rezultatīvākais komandas pirmajā uzvarā

© euroleague.net

ULEB Eirolīgā savas karjeras otro spēli aizvadīja Žanis Peiners, kurš ar 15 gūtiem punktiem palīdzēja Turcijas „Darussafaka” ar 71:63 pārspēt Melnkalnes „Buducnost”. Peineram šī ir pirmā uzvara Eirolīgā.

Žanis Peiners izcēlās ar otru lielāko spēles laiku Turcijas komandas sastāvā. Laukumā pavadītajās 32:28 minūtēs viņš guva 15 punktus (1p. 2/3, 2p. 5/9, 3p. 1/2), savāca divas atlēkušās bumbas un veica četras rezultatīvas piespēles. Rēzeknietis arī pieļāva divas kļūdas, taču vienreiz pārtvēra bumbu un piespieda pretiniekus pret viņu pārkāpt noteikumus sešas reizes. Peinera produktīvais sniegums mača statistikā novērtēts ar komandas labāko efektivitātes koeficientu +19. Jāatgādina, ka Eirolīgas debijā pret Madrides „Real” Peiners guva 12 punktus.

Peiners spēli iesāka ar komandas pirmajiem diviem punktiem, bet viņa pārstāvētā komanda pirmo ceturtdaļu neaizvadīja veiksmīgi, ātri nokļūstot iedzinējos ar -11. Otrajā ceturtdaļā „Darussafaka” izdevās atgūties un, ielaižot tikai desmit punktus ceturtdaļā, pārņemt vadību ar 39:35. Peiners otrajā ceturtdaļā guva septiņus punktus.

Mača otrajā puslaikā „Darussafaka” pārsvars saglabājās neliels, taču tas, neskaitot īsu brīdi ceturtās ceturtdaļas sākumā, tika noturēts līdz pašām beigām, kurās Turcijas komandai ar veiksmīgām pēdējā minūtēm izdevās panākt 71:63, nokārtojot savu pirmo uzvaru Eirolīgā šosezon.

Peiners bija rezultatīvākais savā komandā, un ar 12 punktiem viņam piebalsoja Stentons Kids, kamēr Džeremijam Evansam septiņi punkti un 12 atlēkušās bumbas. Turcijas komandas uzvarai nepatraucēja arī vājā tālmetienu precizitāte (4/15), kamēr pretinieki trāpīja deviņus no 22 trejačiem.