Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Sevastova Maskavas turnīru sāk ar uzvaru trīs setos

© scanpix.ee

Anastasija Sevastova (WTA 11.) pirmdien Maskavas "Premier 700" turnīrā sarežģītā mačā ar 4:6, 7:5, 6:3 apspēlēja Slovākijas tenisisti Magdalēnu Ribarikovu (WTA 39.). Sevastova pēdējos divos setos bija iedzinējos ar 1:3, spējot divreiz atspēlēties, un svinēja gada 40. uzvaru.

Ribarikova sāka ļoti agresīvi un pirmajā geimā ar trim uzbrukumiem ieguva trīs breikbumbas. Sevastovai pie 0:40 dubultkļūda. Anastasija otro reizi tika nobreikota septītajā geimā, kad no 40:15 pārsvara ieraudzīja breikbumbu un to nespēja atspēlēt. Ribarikova aizsniedzās līdz bumbiņai pēc Sevastovas "dropšota" un izcēlās ar diagonālo sitienu pretuzbrukumā.

Slovākijas tenisiste pēc dubultbreika iegūšanas pie rezultāta 5:2 nespēja izservēt setu, astotajā geimā izceļoties ar četrām kļūdām. Sevastova tūlīt noturēja servi, liekot pretiniecei vēlreiz servēt par uzvaru setā. Ribarikova ātri ieguva divas setbumbas. Sevastova pirmo atspēlēja ar diagonālo "forehand", bet otrās setbumbas izspēlē Ribarikovai dubultkļūda. Nākamās divas izspēles beidzās ar Ribarikovas "smešiem", tā iegūstot un arī realizējot trešo setbumbu - 4:6.

Sevastova 2. setā spēlēja agresīvāk, tādā veidā arī vairāk kļūdoties. Viņai vairāki misēkļi trešajā geimā, kurā Ribarikova ieguva "sauso" breiku. Magda 1. setā teicami spēlēja pie tīkla, bet mača turpinājumā šis elements viņas izpildījumā bija vājš, dodot Sevastovai atgriešanās iespējas. Anastasija ilgā ceturtajā geimā izcēlās ar četriem apvedošajiem sitieniem, taču arī nespēja izmantot četras breikbumbas, nokļūstot iedzinējos ar 1:3. Sevastova trīs no četrām breika iespējām izniekoja ar neprecīziem "forehand" uzbrukumiem, bet vienu breikbumbu Ribarikova atspēlēja pati.

Sevastova aiznākamajā geimā Ribarikovu sodīja ar vēl diviem apvedošajiem sitieniem, kā arī divus punktus dabūja pēc pretinieces "forehand" autiem, ar tādu kombināciju atspēlējot breiku. Anastasijai kopš neveiksmīgā otrā serves geima šajā setā servējot tāda apjoma sarežģījumu vairs nebija, tāpēc viņa pēc breika atgūšanas izvirzījās vadībā. Ribarikovai divreiz bija jāservē par palikšanu setā.

Pie 4:5 viņa nospēlēja pārliecinoši, zaudējot tikai vienā izspēlē, bet aiznākamajā geimā pie 5:6 sabruka pēc neveiksmīgas otrās izspēles. Ribarikova pie 15:0 piecas reizes nespēja izspēli pabeigt pie tīkla, zaudējot garā izspēlē. Ribarikova pēc tam neizmantoja apvedošā sitiena iespēju. Tūlīt izpildītais "serve&volley" mēģinājums beidzās ar iekrišanu uz kārtējo Sevastovas apvedošo sitienu - 15:40 jeb Anastasijai divas setbumbas. Ribarikova ļoti neveiksmīgo geimu pabeidza ar dubultkļūdu - 7:5.

Sevastova ar līdzīgu geimu izcēlās 3. seta ievadā. Viņa ar trim kļūdām - "dropšotu" tīklā, "smešu" autā un dubultkļūdu - noorganizēja Ribarikovai breika pārsvaru. Sevastova ar pretuzbrukumiem otrajā geimā nopelnīja divas breikbumbas, nevienu nespējot izmantot. Ribarikova pirmo atvairīja ar eisu, bet otro ar "smešu" garā izspēle, kuras sākumā Sevastova ignorēja opciju nospēlēt asāk. Sevastovai pēc otrā geima nācās akceptēt 0:2 deficītu. Viņa vēlāk bija iedzinējos ar 1:3, arī šoreiz spēlējot atspēlēties, turklāt tagad izcēlās ar piecu geimu sēriju. Viņa vēl vairākas reizes pie tīkla laimi meklējušo Ribarikovu sodīja ar apvedošajiem sitieniem.