Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

"Knicks" nevienojas ar Porziņģi par jaunu līgumu

© scanpix.ee

Ņujorkas "Knicks" līdz debitanta līguma pagarināšanas beigu termiņam (naktī uz otrdien plkst. 1:00) neizdosies vienoties ar latviešu basketbolistu Kristapu Porziņģi, savā "Twitter" kontā raksta ESPN "Knicks" komandas apskatnieks Īens Beglijs.

Līdz ar to nākamvasar Porziņģis kļūs par ierobežotu brīvo aģentu, kas nozīmē, ka citi klubi varēs izteikt viņam līguma piedāvājumus, taču "Knicks" būs iespēja atspēkot jebkuru cita kluba piedāvājumu, tādējādi iespēja pārcelties uz citu komandu kā brīvajam aģentam ir visai niecīga. Tāpat jāatgādina, ka tikai "Knicks" būs iespēja piedāvāt maksimālo līgumu uz pieciem gadiem, kas ir par vairākiem desmitiem miljonu dolāru vairāk nekā varēs piedāvāt citi klubi.

Porziņģis joprojām atgūstas no pagājušās sezonas vidū gūtās ceļgala krustenisko saišu traumas. 221 centimetru garais spēlētājs pagājušajā sezonā aizvadītajās 48 spēlēs vidēji mačā guva 22,7 punktus, izcīnīja 6,6 atlēkušās bumbas un bloķēja 2,4 pretinieku metienus.

Kopumā trīs sezonu laikā Kristaps NBA aizvadījis 186 spēles, kurās vidēji mačā guvis 17,8 punktus, savācis 7,1 atlēkušo bumbu un bloķējis 2,0 metienus. 2017. gada Eiropas čempionātā Stambulā Porziņģis ar Latvijas izlasi sasniedza ceturtdaļfinālu. Septiņās spēlēs viņš vidēji mačā guva 23,6 punktus un izcīnīja 5,9 atlēkušās bumbas.