Atkinsons sajūsmā par Kuruca gatavību NBA

© scanpix.ee

NBA komandas Bruklinas "Nets" latviešu basketbolists Rodions Kurucs pirmssezonas periodā ir patīkami pārsteidzis galveno treneri Keniju Atkinsonu, kurš saskata viņā pazīmes, kas liecina par viņa gatavību spēlēt NBA.

Pirmssezonas pēdējā pārbaudes spēlē "Madison Square Garden" pret Ņujorkas "Knicks" komandu Kurucs nepilnās 12 minūtēs guva desmit punktus, ieskaitot efektīvu danku pēc komandas biedra nesekmīga metiena. Ietriecis bumbu grozā, Rodions pakarājās groza stīpā un uzsita pa vairogu, par to nopelnīdams tehnisko piezīmi.

"Biju uzvilcies," par minēto epizodi izsakās 20 gadus vecais latviešu basketbolists. "Tas bija pirmais put-back danks manā mūžā. Es vienkārši izbaudīju mirkli. Un es allaž esmu gribējis uzsist pa vairogu."

"Viņš noliec galvu un izskatās, ka būtu gatavs izskriet cauri ķieģeļu sienai. Tas var būt gan labi, gan slikti, vai ne? Taču viņš ir bezbailīgs," izteicies "Nets" galvenais treneris Kenijs Atkinsons.

Pagājušajā sezonā Kurucs spēlēja "Barcelona" B komandā, tādēļ izbauda iespēju spēlēt, turklāt vēl tik augstā līmenī. Pārbaudes spēlēs viņš vidēji laukumā pavadījis 12,1 minūti un guvis 7,8 punktus. "Patiesību sakot, spēlētāji un treneri, arī visi pārējie cilvēki šeit dod man enerģiju. Jūtos pavisam citādāk nekā Barselonā. Viņi dod man enerģiju, bet es laukumā cenšos to atdot atpakaļ."

"Viņš izrāda pazīmes, kas liecina par viņa gatavību spēlēt NBA līmenī. Viņš ir garš, viņš ir ātrs. Neapšaubāmi viņam ir jākļūst stiprākam, to mēs zinām. Bet esmu patīkami pārsteigts par to, kā viņš ir iejuties," atzīst treneris.

NBA regulāro sezonu "Nets" komanda sāks naktī uz ceturtdienu, kad izbraukumā tiksies ar Detroitas "Pistons".

Svarīgākais