Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Putins lūdz Nurmagomedova tēvu nesodīt cīkstoni pārāk bargi

© AP/ SCANPIX

Krievijas prezidents Vladimirs Putins, tiekoties ar cīkstoni Habibu Nurmagomedovu un viņa tēvu, trešdien aicināja nesodīt sportistu pārāk bargi par Lasvegasā izraisītajām nekārtībām.

Pagājušajā nedēļas nogalē Lasvegasā notikušajā UFC šovā Nurmagomedovs pieveica sacensību superzvaigzni Konoru Makgregoru. Uzreiz pēc cīņas beigām arēnā izcēlās pamatīgs jandāliņš, krievam izlecot no ringa un uzsākot kautiņu ar pretinieka komandas biedru, savukārt ringā dagestāņa komandas biedrs iesita Makgregoram.

Nurmagomedovs Dagestānā tika sagaidīts kā varonis, bet trešdien jau viņam bija tikšanās ar Krievijas prezidentu. Putins, runājot par incidentiem pēc cīņas, pauda, ka vislabāk ir saturēt savas emocijas, tomēr "jebkurš būtu izlecis no cīņas būra tieši tāpat".

"Ja saņem uzbrukumus no ārpuses, mēs visi būtu rīkojušies tāpat," izteicās Putins. "Tomēr vislabāk ir nesasniegt šo stāvokli."

Pēc cīņas Nurmagomedova tēvs pauda, ka par sarīkotajām nekārtībām sodīs dēlu "smagāk nekā UFC". "Es viņu brīdināju. Man disciplīna ir primāra." Savukārt Putins tikšanās laikā aicināja Abdulmanapu Nurmagomedovu "nesodīt dēlu pārāk bargi".

Zīmīgi, ka arī Makgregors iepriekš izteicis mīlestību pret Putinu. Šovasar tieši īrs bija Krievijas prezidenta īpašais viesis Pasaules kausa futbolā finālspēles laikā. Šo maču apmeklēja arī Nurmagomedovs, bet sēdēja citur stadionā. Kad dagestāņu cīkstonis pauda, ka viņu neuztrauc īru konkurenta kopējās fotogrāfijas ar Putinu, Makgregors viņu apvainoja "necieņā" pret Krievijas prezidentu. Tomēr pēc sestdienas cīņas Nurmagomedovs uzsvēra, ka saņēmis zvanu no Putina, kurā ticis apsveikts.