Kurucam 10, Bertānam - 0

© scanpix.ee

Savas pēdējās pārbaudes spēles pirms jaunās NBA sezonas aizvadījuši Latvijas basketbolistu pārstāvētie klubi. Rodions Kurucs ar desmit punktiem piedalījās Bruklinas ”Nets” uzvarā pār „Knicks” (113:107), kamēr Dāvis Bertāns izgāja „Spurs”, bet palika bez punktiem „Spurs” uzvarā pār „Magic” (100:81).

Rodions Kurucs šonakt laukumā pavadīja 12 minūtes, kurās guva desmit punktus (1p. 2/2, 2p. 4/4, 3p. 0/1) un savāca trīs atlēkušās bumbas. Latviešu uzbrucējs izcēlās arī ar vienu bloķētu metienu, pieļāva vienu kļūdu un divreiz pārkāpa noteikumus.

Šovasar draftētais Kurucs kopumā piedalījās visos četros „Nets” pārbaudes mačos, palīdzot komandai gūt divas uzvaras. Vidēji mačā Kurucs nospēlēja 12 minūtes un guva 7.8 punktus, trāpot 55% metienu no spēles, tiesa, neprecīzi bija visi četri viņa tālmetieni. Kurucs arī izcēlās ar aktīvu cīņu zem groziem, vidēji tiekot pie 4.5 atlēkušajām bumbām.

„Nets” joprojām bija spiesta iztikt bez vairākiem savainotajiem spēlētājiem, un pēdējā pārbaudes spēlē laukumā neizgāja arī Kenets Farīds un otrs šovasar draftētais spēlētājs Džanans Musa. Komanda spēlēja deviņu basketbolistu rotācijā, kurā Kurucam bija mazākais spēles laiks, taču atrašanās šajā rotācijā tik un tā ir pozitīva zīme pirms jaunās sezonas sākuma.

Kurucs laukumā devās jau pirmajā ceturtdaļā, kurā izkārtoja sev divus soda metienus un iemeta pustālo. Pēc tam viņš laukumā atgriezās trešajā ceturtdaļā, kad „Nets” bija vadībā ar 71:54, un pavisam drīz Kurucs iemeta tālu divpunktu metienu. Trešās ceturtdaļas izskaņā Kurucs izcēlās ar spēles skaistāko momentu, atlētiski triecot bumbu grozā no augšas pēc partnera neprecīza metiena. Kurucam tas bija pirmais danks „Nets” sastāvā, un uzreiz pēc tam viņš saņēma arī savu pirmo tehnisku piezīmi - par karāšanos groza stīpā, kas NBA ir atļauts tikai gadījumos, lai izvairītos no kritiena vai sadursmes ar pretinieku. Pēc tam ceturtajā ceturtdaļā, kurā „Nets” pārsvars pamazām saruka līdz 113:107, Kurucs vairs nespēlēja.

Kurucs bija viens no astoņiem „Nets” spēlētājiem, kuri sameta vismaz desmit punktus, bet neviens nepārsniedza 20 punktu robežu. Rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Spensers Dinvidijs, un komanda kopumā trāpīja 15 tālmetienus. Kristapa Porziņģa pārstāvētajā „Knicks” sastāvā 18 punkti Timam Hārdevejam, kurš gan guva arī nelielu plaukstas traumu, taču pēc mača izteicās, ka tā neliegs viņam piedalīties NBA sezonas sākumā. 14 punktus guva Mario Hezonja, bet pieticīga spēle „Knicks” debitantam Kevinam Noksam - 12 minūtēs piecas piezīmes un 1/6 metienos no spēles.

Tikmēr Dāvis Bertāns šonakt aizvadīja pārbaudes spēli pret Orlando „Magic”, un viņš tika sūtīts pamatsastāvā, turklāt sev neierastā pozīcijā - kā trešais numurs blakus diviem garajiem spēlētājiem Lamarkusam Oldridžam un Jakubam Poltlam. Tas lielā mērā saistīts ar „Spurs” bēdīgo traumu situāciju - jau vēstīts par Dežontes Mareja un Derika Vaita ilgtermiņa traumām, bet šodienas mačā piesardzības dēļ laukumā netika sūtīts arī Rūdijs Gejs.

Bertāns nospēlēja 19 minūtes, kurās pie punktiem gan neizdevās tikt (2p. 0/1, 3p. 0/3), bet tika savāktas četras atlēkušās bumbas un veikta viena rezultatīva piespēle. Bertānam arī divas piezīmes un +/- rādītājs plus septiņi. Piecās pārbaudes spēlēs latviešu uzbrucējs palīdzēja komandai tikt pie trim uzvarām un vidēji spēlē guva 4.0 punktus, trāpot 33% tālmetienu un savācot 2.8 atlēkušās bumbas.

„Spurs” spēli aizvadīja ar desmit spēlētāju rotāciju, beigās dodot iespēju trim jaunajiem basketbolistiem. „Spurs” jau pirmajā periodā bija ielikusi pamatus uzvarai, ļaujot Orlando iemest tikai desmit punktus (22:10), un mačā kopumā uzvarēja ar 100:81. 20 punktus guva Demārs Derouzens, kamēr Oldridžam 13+15 un četras piespēles. „Spurs” maču aizvadīja ar jauno Brinu Forbsu pamata saspēles vadītāja pozīcijā.

NBA regulārā sezona sāksies pēc četrām dienām, naktī uz uz trešdienu. „Nets” un „Spurs” pirmās spēles gaidāmas dienu vēlāk.

Svarīgākais