Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Eirolīgā debitējis arī Peiners

© euroleague.net

Pēc tam, kad Eirolīgas pirmo maču karjerā aizvadīja Rolands Šmits, nedaudz vēlāk savu debiju Eiropas spēcīgākajā klubu turnīrā Stambulas "Darussafaka" sastāvā piedzīvoja arī Žanis Peiners.

Eirolīgas debiju pieredzēja arī Žanis Peiners, kurš „Darussafaka” sastāvā cīnījās pret Madrides „Real”, arī spēli aizvadot viesos. Peiners laukumā pavadīja 20:26 minūtes, kurās izcēlās ar 12 punktiem (1p. 2/3, 2p. 5/6, 3p. 0/1), savāca divas atlēkušās bumbas, vienreiz rezultatīvi piespēlēja un pieļāva divas kļūdas. Peineram viena piezīme, bet pret viņu noteikumi tika pārkāpti četras reizes.

Peiners bija otrs rezultatīvākais komandā, kamēr ar 18 punktiem izcēlās Rejs Makalums, 154 NBA spēles aizvadījušais aizsargs. Ar viņu rezultatīvo spēli gan izrādījās krietni par maz, jo „Darussafaka” ļoti grūti klājās aizsardzībā un „Real” jau pirmajā puslaikā iemeta 53 punktus un ieguva +15.

Trešajā ceturtdaļā „Real” ar tālmetienu sēriju dzēsa pēdējo intrigu šajā mačā, iemetot 38 punktus ceturtdaļā. Tas viss beigās noveda pie „Real” graujošās uzvaras 109:93, turklāt Turcijas komandai spēles beigās, kad uzvarētājs jau bija skaidrs, izdevās krietni samazināt rezultāta starpību. Madrides komanda iemeta 15 tālmetienus un realizēja 63% divpunktu metienu. „Real” sastāvā seši spēlētāji guva vismaz desmit punktus, bet labākais ar 16 punktiem bija Entonijs Rendolfs.