Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Pļaviņš/Točs olimpisko kvalifikāciju sāk ar uzvaru

© fivb.ch

Ķīnas pilsētā Jandžou sācies Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīrs pludmales volejbolā. Vienīgie Latvijas pārstāvji vīru konkurencē, Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, pirmajā mačā izcīnīja pārliecinošu uzvaru, garantējot vietu izslēgšanas spēlēs.

Ar šo turnīru Ķīnā oficiāli sākas kvalifikācija 2020. gada Tokijas olimpiskajām spēlēm. Tajā no Latvijas vīru duetiem piedalās vien Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, jo traumu ārstē Jānis Šmēdiņš. Latvieši pirmajā spēlē tikās ar austrāliešiem Kristoferu Makhjū un Začeriju Šūbertu.

Diezgan lielā pauze starp Pasaules kausa tūres lielajiem posmiem nebija latviešu šķērslis. Kamēr Pļaviņš kopā ar Aleksandru Samoilovu spēlēja komercturnīros, tikmēr Točs cītīgi trenējās, kas apliecina rezultātu spēlē pret Austrālijas duetu. Pļaviņš un Točs kā pirmajā, tā arī otrajā setā ielaida vien 13 punktus, svinot pārliecinošu uzvaru ar 2-0 (21:13, 21:13).

Līdz ar to Pļaviņš un Točs garantējuši izkļūšanu no grupas, bet par uzvaru tajā spēkosies ar Kanādas pludmales volejbolistiem Semu Pedlovu un Semu Šahteru, kuri pirmajā spēlē ar 2-0 (21:15, 21:15) apspēlēja Taizemes duetu. Spēle par 1. vietu grupā paredzēta plkst. 11:30.