Bertāns palīdz ar pieciem punktiem

© scanpix.ee

NBA vēl vienu panākumu pārbaudes spēlēs izcīnījusi Sanantonio "Spurs", kas savā laukumā šoreiz ar rezultātu 117:93 sakāva Detroitas "Pistons".

Dāvis Bertāns laukumā pavadīja 11 minūtes un sešas sekundes, guva piecus punktus (3p. 1/1, 1p. 2/2), izcīnīja divas atlēkušās bumbas, izdarīja divas rezultatīvas piespēles, divreiz pārkāpa noteikumus un nopelnīja pozitīvu +/- rādītāju +9. Nepilnus 26 gadus vecais uzbrucējs pirmoreiz laukumā devās otrās ceturtdaļas ceturtajā minūtē, kad rezultāts bija jau 45:29 "Spurs" labā, un nospēlēja divas minūtes un septiņas sekundes. Otrs iznāciens laukumā bija trešā ceturkšņa devītajā minūtē, un Bertāns nospēlēja līdz pēdējās ceturtdaļas vidum.

Salīdzinājumā ar uzvaru pār Maiami "Heat" (104:100 savā laukumā) komandas starta pieciniekā notika divas izmaiņas, Jākobam Peltlam un Petijam Milzam aizstājot Pau Gazolu un Rūdiju Geju. Jau pirmās ceturtdaļas beigās "Spurs" ieguva 15 punktu pārsvaru (37:22) un vadības grožus vairs neatdeva. Rezultatīvākais komandā ar 16 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām bija Dežontei Marejs, bet garajiem spēlētājiem Lamarkusam Oldridžam un Gazolam attiecīgi 14 un 13 punkti. Detroitas "Pistons" labā 18 punkti un desmit atlēkušās bumbas Andrē Dramondam.

Pirmajā pārbaudes spēlē Bertānam bija lielākais spēles laiks komandā (20 minūtes) un desmit gūti punkti (3p. 3/5, 1p. 1/2), kā arī piecas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles un divi bloķēti metieni. Nākamo maču "Spurs" aizvadīs parīt, uzņemot Hjūstonas "Rockets", bet pēc tam paredzētas izbraukuma spēles pret Atlantas "Hawks" un Orlando "Magic".

Svarīgākais