Ostapenko gūst svarīgu uzvaru Pekinā

© EPA / Scanpix

Aļona Ostapenko (WTA 12.) sestdien guva tikai otro uzvaru šīs sezonas Āzijas turnīru posmā, Pekinas "Premier Mandatory" sacensību pirmās kārtas cīņā ar 6:4, 7:6(3) pieveicot slovākieti Magdalēnu Ribarikovu (WTA 36.).

Četrus punktus Aļona ieguva ar spēcīgiem uzbrukumiem, īpaši sekmīgi spēlējot ar "backhand".

Ostapenko mača sākumā bija problēmas gan ar servēšanu, gan pretinieces aizsardzības apspēlēšanu. Ar lielu dažādību, tai skaitā Aļonai nepatīkamo "slaisu", spēlējusī Ribarikova saņēma daudz punktu ar Latvijas tenisistes nepiespiestajām kļūdām. Ostapenko nokļuva iedzinējos ar 1:4, bet pēc tam sakārtoja spēli (seta otrajā pusē tikai trīs kļūdas) un uzvarēja piecos geimos pēc kārtas - 6:4.

Ostapenko 2. setā divreiz nenosargāja breika pārsvaru (3:1 un 4:3), abas reizes - sestajā un astotajā geimā - savas serves geimā zaudējot "sausā". Pirmais breiks atdots ar četrām dubultkļūdām (divas ar servi un divas ar "forehand"), bet otrais ar trim neprecīziem uzbrukumiem. Ribarikova vienu punktu pati ieguva, uzbrūkot Ostapenko otrajai servei.

Izlaižot pārsvaru, Aļonai seta turpinājumā divreiz nācās servēt par palikšanu setā. Pie 4:5 viņa ar pārliecinošu spēli uzvarēja "sausā", bet pie 5:6 viņai no 40:0 trīs kļūdas pēc kārtas, un Ribarikova gandrīz ieguva setbumbu. Magdas pie "vienādi" izpildītais apvedošais sitiens beidzās ar autu.

Ostapenko taibreika ievadā pieļāva vairākas kļūdas, bet vēlāk spēja no 1:3 uzvarēt sešās izspēlēs pēc kārtas. Ribarikova minibreiku piektā punkta izspēlē atdeva ar dubultkļūdu, bet nākamos četrus punktus Aļona ieguva ar spēcīgiem uzbrukumiem, īpaši sekmīgi spēlējot ar "backhand".

Ostapenko šogad taibreikos ir 11-3 bilance. Ribarikovai, kura vēl nav atlabusi no slimības (viņa izstājās iepriekšējos divos turnīros), tas ir jau devītais zaudējums pēdējos 11 mačos, kamēr Ostapenko situācija nav daudz labāka: tikai četras uzvaras pēdējos 10 iznācienos.

Svarīgākais