Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Usiks: Supersērijā mana sarežģītākā cīņa bija pret Briedi

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Absolūtais pasaules čempions profesionālajā boksā Oleksandrs Usiks (Ukraina) nākamo cīņu aizvadīs 10. novembrī Lielbritānijas pilsētā Mančestrā, spēkojoties ar britu Toniju Beljū. Ukainis atklāj, ka aizvadītajā Supersērijā grūtākais pretinieks izrādījās Mairis Briedis, jo bija problēmas ar veselību un komandu.

Kā zināms, Supersērijas pusfinālā Usiks pieveica Latvijas labāko bokseri Mairi Briedi, bet finālā pārliecinoši pārspēja Krievijas pārstāvi Muratu Gasijevu. Ukrainas atlēts kļuvis par pirmo bokseri ar pilnu komplektu amatieros (Eiropas čempions, pasaules čempions, olimpiskais čempions) un profesionāļos (visas četras jostas).

Kurš bija jūsu grūtākais pretinieks Supersērijā?
- Teiktu, ka Supersērijā mana sarežģītākā cīņa bija pret Mairi Briedi. Tam bija vairāki iemesli. Pirmkārt, man bija problēmas ar veselību. Otrkārt, mums bija problēmas komandas iekšienē. Kad iznācu ringā, man nebija cīņas plāna. Vienkārši gribēju viņu iznīcināt, izmest no ringa.

Novembrī jums būs liela cīņa Mančestrā pret Toniju Beljū.
- Man ir ļoti patīkami atgriezties Lielbritānijā, kur kļuvu par olimpisko čempionu. Mīlu šo valsti kā boksa dzimteni. Sports un līdzjutēji te ir fantastiski.

Mančestrā pret jums būs 20 tūkstoši fanu. Kā tiksiet ar to galā?
- Tas ir lieliski , kad 20 tūkstoši atbalsta manu pretinieku. Tas man rada iedvesmu. Mani atbalsta neliels cilvēku skaits - mani tuvinieki, draugi, komanda - tas iedvesmo un dod īpašu spēku veikt manu darbu.

Beljū teica, kas esat viņa karjeras sarežģītākais pretinieks. Arī jums tas būs smagākais mačs?
- Man katrs pretinieks ir pats lielākais pārbaudījums, Tonijs Beljū nav izņēmums. Smagi trenēšos, jo šo cīņu uzskatu par pašu sarežģītāko manā dzīvē.

Bet kāpēc ar Beljū? Otrs variants bija pārcelties pie smagsvariem.
- Pāreja uz smagsvariem bija mans lēmums, vēlējos sacensties ar Beljū tieši smagsvaros. Tonijs gribēja cīnīties par visām jostām, lai būtu iespēja kļūt par absolūto pasaules čempionu. Tad es piekritu [cīnīties svara kategorijā līdz 90.7 kilogramiem]. Savukārt pēc šī mača, acīmredzot, pāriešu uz smagsvariem.