Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Gulbis netiek atalgots par labu pirmo setu un Taivānā zaudē Monfisam

© REUTERS / Scanpix

Gaosjunas "Challenger" tenisa turnīra pusfinālā neiekļuva 30 gadus vecais Ernests Gulbis (ATP 149.), kurš divos setos ar 6:7(4) un 2:6 atzina francūža Gaela Monfisa (ATP 42.) pārākumu. Monfiss latvieti uzveicis visās trijās savstarpējās spēlēs.

Gulbis par iekļūšanu ceturtdaļfinālā saņēma 25 punktus un 4380 ASV dolārus.

Gulbis ne pārāk labi iesāka spēli un jau pirmajā serves geimā sagaidīja problēmas, attopoties pie 15:40 un otrās serves. Taču Gulbis tiešām attapās, pirmo breikbumbu atspēlējot ar lielisku otro servi un otro breikbumbu atgūstot ar labu servi un sitienu no neērtās pa līniju (1:1). Nākamajā geimā problēmas jau bija francūzim. Atspēlējies no 0:30, Gulbis pie 30:30 neapspēlēja Monfisu pie tīkla, taču pie 40:40 sagaidīja sitienu tīklā. Breikbumbu Monfiss atguva ar spēcīgu servi, bet ar dubultkļūdu uzdāvināja vēl vienu breikbumbu. Arī to viņš atspēlēja - Gulbis ilgā izspēlē sita autā - un uzvarēja geimā (2:1).

Nākamajos divos serves geimos Gulbis uzvarēja pārliecinoši, vienā no tiem uzvarot uz nulles un ar trim eisiem, taču astotajā spēles geimā latvietim atkal bija jāatspēlē breikbumba. Pie 30:30 Gulbis pavirši iesita tīklā, tomēr saglabāja mieru un atlikušo geima daļu aizvadīja pārliecinoši (4:4). Seta liktenis tika izšķirts taibreikā. Gulbim divreiz izdevās atspēlēt minibreiku (2:2, 4:5), taču uzreiz pēc Monfisa dubultkļūdas no neērtās puses sita autā (4:6) un neatspēlēja jau pirmo setbumbu - 6:7(4).

Aizvadījis labu setu, taču piedzīvojis nepatīkamu zaudējumu taibreikā, latvietis negatavs uzsāka otro setu un pie savas serves nokļuva iedzinējos ar 0:40. Divas breikbumbas Gulbis atspēlēja, tomēr Monfiss panāca saīsināto bumbiņu un nopelnīja pirmo breiku mačā (1:0). Elegantākā izspēle mačā tika aizvadīta geimā, kurā Monfiss pie 30:30 panāca teicamu Gulbja saīsināto sitienu un izpildīja lielisku sveci, taču Gulbis ar sitienu starp kājām izkļuva no situācijas un nosargāja savu serves geimu. Cīņas gaitu tas gan nemainīja, un septītajā geimā Monfiss otro reizi nobreikoja Gulbi. Latvietis atguvās no 15:40, otro breikbumbu atspēlējot ar eisu, tomēr trešo breikbumbu francūzis izmantoja (5:2) un spēli izservēja uz nulles - 6:2.

Gulbis par iekļūšanu ceturtdaļfinālā saņēma 25 punktus un 4380 ASV dolārus. No iepriekšējā gada viņam bija jāaizstāv 12 punkti, kurus ieguva Sanktpēterburgas kvalifikācijā. Atgādinām, ka iepriekšējās kārtās Gulbis Taivānā pieveica Kazahstānas tenisistu Aleksandru Bubļiku (ATP 205.), kurš, Gulbim esot vadībā ar 3:1, izstājās slimības dēļ, un japāni Jasatuku Učijamu (ATP 212.) - 6:2, 6:4.