Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Verstapens: Šobrīd Red Bull ir labākā mašīna F1 čempionātā

© Facebook

"Red Bull" pilots Makss Verstapens ir pārliecināts, ka tieši viņa komandai šobrīd ir ātrākā mašīna "Formulā 1", lai gan pagaidām vēl nedaudz pietrūkst dzinēja jaudas. Iepriekšējā posmā Singapūrā viņš kvalificējās pirmajā starta rindā, bet sacīkstēs, pateicoties labākai stratēģijai, pārspēja "Ferrari" pilotu Sebastianu Fetelu, finišējot otrajā vietā.

"Domāju, ka mums ir labākā mašīna, to varēja redzēt Singapūrā," uzskata Verstapens.

Nav noslēpums, ka šobrīd lielākā jauda ir "Ferrari" motoram, pavisam nedaudz atpaliek "Mercedes", kamēr "Renault", ar ko startē arī "Red Bull" komanda, pašlaik ir trešais jaudīgākais dzinējs, pārspējot tikai "Honda".

"Domāju, ka mums ir labākā mašīna, to varēja redzēt Singapūrā," uzskata Verstapens. "Protams, mēs ceram, ka nākamgad ar jauno dzinēju piegādātāju turpināsim iet pareizajā virzienā. Mums jau ir vajadzīgie speciālisti, tomēr kopumā vēl neesam pietiekoši ātri. Arī nākamgad nebūs viegli, bet ceru, ka pie lielajām iespējām tiksim aiznākamgad."

Kā zināms, no nākamā gada "Red Bull" ar saviem motoriem apgādās "Honda", kas šogad ir ievērojami progresējusi, turklāt neoficiāli zināms, ka jau uz tuvākajām sacīkstēm Japānas autoražotājs sola motoru, kas jaudas ziņā būs pārāks par "Renault" agregātu. Pašlaik "Honda" motorus lieto tikai "Red Bull" piederošā "Toro Rosso" komanda.

"Viņu budžets ir daudzas reizes lielāks nekā mūsu pašreizējam dzinēju piegādātājam," atklāj Verstapens. "Turklāt viņi dodas pareizajā virzienā, arī testi uz stenda to paliecina. Vēl vairāk - viņi ļoti, ļoti vēlas uzvarēt. Mums komandā jau ir šī uzvarētāju mentalitāte. Vēl jāizdara viss no dzinēju viedokļa."