Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

3x3 basketbola izlase iekļūst Eiropas kausa finālā

© basket.lv

Latvijas 3x3 basketbola izlase Bukarestē, Rumānijā, šodien ar 21:18 pārspēja Spāniju ceturtdaļfinālā un pēc tam sīvā cīņā tika galā arī ar Slovēniju (21:20), iekļūstot finālā, kur spēlē pret Serbiju 20:05 pēc Latvijas laika centīsies aizstāvēt Eiropas čempionu titulu.

Latvijas izlase ar Edgaru Krūmiņu, Agni Čavaru, Kārli Paulu Lasmani un Nauri Miezi sastāvā pirms gada pārsteidza Latvijas un Eiropas basketbola sabiedrību, triumfējot Eiropas kausa izcīņā un iegūstot Eiropas čempionu titulu. Tam sekoja vairāki panākumi citos turnīros, šosezon latvieši, kas ikdienā startē ar nosaukumu „Riga Ghetto Basket”, uzvarējuši piecās „Challenger” sacensībās un uz Eiropas kausu jau ieradās kā vieni no galvenajiem favorītiem.

Grupu turnīra spēlēs piektdien Latvijas izlase uzvarēja Rumāniju un Ungāriju, tiekot ceturtdaļfinālā, kur tikās ar basketbola lielvalsts Spānijas pārstāvjiem. Spānija savā apakšgrupā bija sagrāvusi Bosniju un Hercegovinu, bet zaudējusi favorītei Serbijai.

odien ceturtdaļfināla mačā Spānija piedāvāja līdzvērtīgu cīņu, kurā savu pārsvaru tomēr pierādīja Latvijas izlase, uzvarot ar 21:18, lai gan mača izskaņā uz brīdi bija arī nokļuvusi iedzinējos ar 16:18. Visā spēlē Lasmanim 9 punkti, Čavaram 6, Miezim 5, Krūmiņam 1.

Pusfinālā pret Slovēniju, kas savā ceturtdaļfinālā ar 21:18 bija pieveikusi Poliju, Latvijai izdevās pavērst spēli savā virzienā un iegūt pārsvaru 13:8. Slovēņiem izdevās krietni pietuvoties, taču neilgo sauso sēriju ar precīzu metienu no groza apakšas pārtrauca Čavars. Slovēnija daudz paļāvās uz tālmetieniem, kas ļāva vēlreiz pietuvoties līdz -2, taču saspringtā brīdī roka nenotrīcēja Lasmanim (18:13).

Pēdējā minūtē slovēņi ar kārtējo tālmetienu panāca 18:19, taču Lasmanis uzreiz atbildēja ar sarežģītu un precīzu caurgājienu (20:18). Svarīgs brīdis sekoja pēc Čavara pārkāpuma, kas deva slovēnim Simonam Finzgaram divus soda metienus. Tie abi bija precīzi, panākot 20:20. Latvieši atbildēja ar aukstasinīgu izšķirošo uzbrukumu - Miezis izmantoja Lasmaņa aizsegu, devās caurgājienā un atspēlēja Lasmanim, kurš ar māņkustību „pacēla” gaisā Finzgaru, apgriezās uz otru pusi un ar drošu roku iemeta bumbu grozā, nokārtojot Latvijas uzvaru 21:20.

Finālā Latvija spēlēs ar Serbiju, kas pusfinālā ar 21:13 pārspēja Krieviju. Fināls paredzēts 20:05 pēc Latvijas laika.