Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Ostapenko sev veiksmīgo Seulas turnīru sāks pret Aruabarenu

© scanpix.ee

2017. gada Seulas "International" turnīra čempione Aļona Ostapenko titula aizstāvēšanu sāks ar maču pret šajā turnīrā 2016. gadā uzvarējušo Spānijas tenisisti Laru Aruabarenu, noskaidrojās sestdien notikušajā izlozē.

Aļonai Ostapenko pirms gada notikušais Seulas turnīrs bija pirmais, kurā viņa bija izlikta ar pirmo numuru. Ostapenko spēja apliecināt galvenās favorītes statusu un kļuva par čempioni, izcīnot sezonas un arī karjeras otro WTA līmeņa titulu pēc lielās uzvaras "French Open".

Arī šogad WTA ranga 10. vietā esošā Ostapenko Dienvidkorejā izlikta ar pirmo numuru un ir viena no divām Top 20 spēlētajām šajā turnīrā, otra ir Nīderlandes tenisiste Kiki Bertensa (#12). Seulā spēlēs arī bijusī pasaules otrā rakete Agņeška Radvaņska (#59), kura šeit uzvarēja 2013. gadā, un vēl pirms dažiem mēnešiem divdesmitniekā bijusī Magdalēna Ribarikova (#29).

Sestdien notikusī izloze lēma, ka 1. kārtā būs pēdējo divu gadu uzvarētāju mačs - Ostapenko tiksies ar 2016. gada čempioni Laru Aruabarenu. Aļona ar ranga 72. vietā esošo Spānijas tenisisti ir vienreiz sacentusies, viņu 2017. gadā ar 6:2, 1:6, 6:1 pieveicot "US Open" 1. kārtā.

Ostapenko Seulas izloze uzskatāma par labu, jo viņai nepatīkamā Radvaņska (pret polieti 0-2 bilance) ielozēta zara apakšā, kas nozīmē iespējamu tikšanos finālā. Ja Ostapenko pārvarēs 1. kārtu, viņa otrajā mačā tiksies ar pirms gada Seulā uzvarēto zviedrieti Juhannu Lāšoni (2-0) vai Krievijas tenisisti Jekaterinu Aleksandrovu (1-1). Ostapenko zarā izsētās tenisistes ir Ribarikova, Alisona Van Eitvanka (#39) un Sūveja Šjē (#40).

Anastasija Sevastova nākamajā nedēļā nespēlēs Tokijas "Premier 700" sērijas turnīrā, šādu varbūtību izsakot jau "US Open" laikā, kad viņai Ņujorkā izdevās nostartēt ļoti sekmīgi - pusfināls vienspēlēs un ceturtdaļfināls dubultspēlēs. Sevastovai Tokijas turnīrs ranga ziņā ir neizdevīgs, jo viņai būtu nepieciešams sasniegt pusfinālu, lai varētu pievienot punktus.