Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Vecvagars nosauc liekos: nespēlēs Butjankovs, Gromovs un Strautiņš

Artjoms Butjankovs © f64

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības treneri nosaukuši 12 spēlētājus, kuri šovakar plkst.19:30 “Arēnā Rīga” dosies cīņā par ceļazīmi uz Pasaules kausa izcīņas finālturnīru ar pašreizējo Eiropas čempionvienību Slovēnijas izlasi, vēstīts Latvijas Basketbola savienības mājaslapā.

Komanda laukumā izies tādā pašā sastāvā, kādā svētdien aizvadīja pārbaudes spēli Viļņā ar Lietuvas vienību (97:80). No 15 basketbolistiem, kuri piedalījās treniņos, spēlē nepiedalīsies Artūrs Strautiņš, Iļja Gromovs un Artjoms Butjankovs.

Valstsvienības galvenais treneris Arnis Vecvagars: “Izvērtējot spēlētāju sniegumu pārbaudes spēlēs un treniņos, izšķīrāmies par šādu divpadsmitnieku, kas dod iespēju variēt taktiku un spēles ritmu. Auguma centimetru nav tik daudz, cik pēdējā laikā pierasts, taču ir gan enerģija, gan jauda, kas šo trūkumu var kompensēt. Pēc FIBA noteikumiem, sastāvs jāpaziņo vakarā pirms spēles, tātad precīzāk zināsim, kas būs ierindā slovēņiem. Tas palīdzēs precizēt taktiskā plāna nianses, taču lielāko uzmanību pievēršam savai spēlei. Pašiem jādarbojas agresīvi, droši un disciplinēti.”

No spēlētājiem, kas pērn Stambulā piedalījās EuroBasket2017 mačā Latvija - Slovēnija (97:103), mūsu komandai ierindā ir seši spēlētāji - Jānis Strēlnieks (4+8 piespēles), Jānis Timma (9), Jānis Blūms (3), Andrejs Gražulis, Mārtiņš Meiers un Aigars Šķēle (pēdējie divi laukumā neizgāja). No Slovēnijas izlases divpadsmitnieka pieteikumā šim spēļu ciklam ierakstīti pieci - uzbrucēji Entonijs Rendolfs (16+9 atl.), Vlatko Čančars (3), Edo Muričs (4) un Saša Zagoracs, kā arī centrs Gašpers Vidmars (9+6 atl.). Vēl I grupā piektdien spēlēs Ukraina - Spānija un Turcija - Melnkalne.